Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
100 gramów
1 sztuka
3 plastry
3 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety rozbij, posyp Przyprawą do mięs Knorr, następnie posmaruj pesto.
Krok 2
Zwiń w roladkę, oprósz świeżo zmielonym pieprzem. Każdą roladkę zawiń 1 plasterkiem szynki szwardzwaldzkiej i zepnij metalowymi wykałaczkami.
Krok 3
Podsmaż roladki na rozgrzanej oliwie na rumiano, następnie podlej odrobiną wody i podduś.
Krok 4
Kalafior i brokuł podziel na różyczki, marchewkę potnij na cienkie paseczki, po czym zblanszuj warzywa w osolonym wrzątku przez 3-4 minuty.
Krok 5
Cebulę pokrój na krążki, ziemniaki i marchewkę na ósemki lub paski o szerokości ok. 1 cm. W misce wymieszaj oliwę z 1/2 łyżeczki soli, włóż ziemniaki z marchewką i wymieszaj.
Krok 6
Z oliwy, soli, pieprzu i czosnku przygotuj marynatę. Następnie wymieszaj ją z kalafiorem i brokułem. Marchewkę i cebulę skrop odrobiną oliwy.
Krok 7
Wszystkie warzywa włóż do naczynia żaroodpornego. Zapiekaj na funkcji GRILL+obieg powietrza w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut aż warzywa będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej