Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

100 gramów

3 plastry

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety rozbij, posyp Przyprawą do mięs Knorr, następnie posmaruj pesto.

Krok 2

Zwiń w roladkę, oprósz świeżo zmielonym pieprzem. Każdą roladkę zawiń 1 plasterkiem szynki szwardzwaldzkiej i zepnij metalowymi wykałaczkami.

Krok 3

Podsmaż roladki na rozgrzanej oliwie na rumiano, następnie podlej odrobiną wody i podduś.

Krok 4

Kalafior i brokuł podziel na różyczki, marchewkę potnij na cienkie paseczki, po czym zblanszuj warzywa w osolonym wrzątku przez 3-4 minuty.

Krok 5

Cebulę pokrój na krążki, ziemniaki i marchewkę na ósemki lub paski o szerokości ok. 1 cm. W misce wymieszaj oliwę z 1/2 łyżeczki soli, włóż ziemniaki z marchewką i wymieszaj.

Krok 6

Z oliwy, soli, pieprzu i czosnku przygotuj marynatę. Następnie wymieszaj ją z kalafiorem i brokułem. Marchewkę i cebulę skrop odrobiną oliwy.

Krok 7

Wszystkie warzywa włóż do naczynia żaroodpornego. Zapiekaj na funkcji GRILL+obieg powietrza w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut aż warzywa będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej