Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami

Autor: magnolia0joaska magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

126

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

100 gramów

3 plastry

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety rozbij, posyp Przyprawą do mięs Knorr, następnie posmaruj pesto.

Krok 2

Zwiń w roladkę, oprósz świeżo zmielonym pieprzem. Każdą roladkę zawiń 1 plasterkiem szynki szwardzwaldzkiej i zepnij metalowymi wykałaczkami.

Krok 3

Podsmaż roladki na rozgrzanej oliwie na rumiano, następnie podlej odrobiną wody i podduś.

Krok 4

Kalafior i brokuł podziel na różyczki, marchewkę potnij na cienkie paseczki, po czym zblanszuj warzywa w osolonym wrzątku przez 3-4 minuty.

Krok 5

Cebulę pokrój na krążki, ziemniaki i marchewkę na ósemki lub paski o szerokości ok. 1 cm. W misce wymieszaj oliwę z 1/2 łyżeczki soli, włóż ziemniaki z marchewką i wymieszaj.

Krok 6

Z oliwy, soli, pieprzu i czosnku przygotuj marynatę. Następnie wymieszaj ją z kalafiorem i brokułem. Marchewkę i cebulę skrop odrobiną oliwy.

Krok 7

Wszystkie warzywa włóż do naczynia żaroodpornego. Zapiekaj na funkcji GRILL+obieg powietrza w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut aż warzywa będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej