
Składniki
700 gramów
80 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, boczek, marchewkę i ogórka pokrój w bardzo drobną kostkę i wszystko razem smaż.

Krok 2
Jak składniki się usmażą i będą miękkie przełóż je do miski i dodaj musztardę. Dokładnie wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.

Krok 3
Schab pokrój na mniejsze kawałki i każdy rozbij tłuczkiem na cienki plaster.

Krok 4
Nakładaj porcję farszu i zwijaj jak zrazy.

Krok 5
Gotowe zrazy obsmaż na patelni aby nabrały rumianego koloru.

Krok 6
Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody oraz śmietanką. Zalej sosem zrazy i duś aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj zasmażkę Knorr. Podawaj z kaszą lub ziemniakami.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem
Cebulę, boczek, marchewkę i ogórka pokrój w bardzo drobną kostkę i wszystko razem smaż.