Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

80 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, boczek, marchewkę i ogórka pokrój w bardzo drobną kostkę i wszystko razem smaż.

Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - Krok 1

Krok 2

Jak składniki się usmażą i będą miękkie przełóż je do miski i dodaj musztardę. Dokładnie wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.

Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - Krok 2

Krok 3

Schab pokrój na mniejsze kawałki i każdy rozbij tłuczkiem na cienki plaster.

Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - Krok 3

Krok 4

Nakładaj porcję farszu i zwijaj jak zrazy.

Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - Krok 4

Krok 5

Gotowe zrazy obsmaż na patelni aby nabrały rumianego koloru.

Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - Krok 5

Krok 6

Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody oraz śmietanką. Zalej sosem zrazy i duś aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj zasmażkę Knorr. Podawaj z kaszą lub ziemniakami.

Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Schab z gruszkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej