Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

80 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, boczek, marchewkę i ogórka pokrój w bardzo drobną kostkę i wszystko razem smaż.

Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - Krok 1

Krok 2

Jak składniki się usmażą i będą miękkie przełóż je do miski i dodaj musztardę. Dokładnie wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.

Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - Krok 2

Krok 3

Schab pokrój na mniejsze kawałki i każdy rozbij tłuczkiem na cienki plaster.

Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - Krok 3

Krok 4

Nakładaj porcję farszu i zwijaj jak zrazy.

Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - Krok 4

Krok 5

Gotowe zrazy obsmaż na patelni aby nabrały rumianego koloru.

Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - Krok 5

Krok 6

Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody oraz śmietanką. Zalej sosem zrazy i duś aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj zasmażkę Knorr. Podawaj z kaszą lub ziemniakami.

Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej