
Składniki
700 gramów
80 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, boczek, marchewkę i ogórka pokrój w bardzo drobną kostkę i wszystko razem smaż.

Krok 2
Jak składniki się usmażą i będą miękkie przełóż je do miski i dodaj musztardę. Dokładnie wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.

Krok 3
Schab pokrój na mniejsze kawałki i każdy rozbij tłuczkiem na cienki plaster.

Krok 4
Nakładaj porcję farszu i zwijaj jak zrazy.

Krok 5
Gotowe zrazy obsmaż na patelni aby nabrały rumianego koloru.

Krok 6
Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody oraz śmietanką. Zalej sosem zrazy i duś aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj zasmażkę Knorr. Podawaj z kaszą lub ziemniakami.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem
Cebulę, boczek, marchewkę i ogórka pokrój w bardzo drobną kostkę i wszystko razem smaż.