
Składniki
700 gramów
80 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, boczek, marchewkę i ogórka pokrój w bardzo drobną kostkę i wszystko razem smaż.

Krok 2
Jak składniki się usmażą i będą miękkie przełóż je do miski i dodaj musztardę. Dokładnie wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.

Krok 3
Schab pokrój na mniejsze kawałki i każdy rozbij tłuczkiem na cienki plaster.

Krok 4
Nakładaj porcję farszu i zwijaj jak zrazy.

Krok 5
Gotowe zrazy obsmaż na patelni aby nabrały rumianego koloru.

Krok 6
Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody oraz śmietanką. Zalej sosem zrazy i duś aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj zasmażkę Knorr. Podawaj z kaszą lub ziemniakami.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem
Cebulę, boczek, marchewkę i ogórka pokrój w bardzo drobną kostkę i wszystko razem smaż.