Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

128 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

20 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

5 łyżek

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na paski o długości 5 centymetrów. Mięso ułóż w misce, dodaj przyprawę Knorr, roztrzepane białko i mąkę tak, aby każdy pasek był nią pokryty i wymieszaj.

Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - Krok 1

Krok 2

Paprykę pokrój w paski o długości 5 centymetrów.

Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - Krok 2

Krok 3

Na gorącym oleju podsmaż mięso i wyjmij je. Wrzuć paprykę i smaż przez minutę, następnie dodaj do niej mięso i wino. Wszystko zagotuj przez chwilę. Podawaj na ciepło z ryżem.

Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej