Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
147 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 mililitrów

1 łyżka

20 gramów

100 gramów

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na paski o długości 5 centymetrów. Mięso ułóż w misce, dodaj przyprawę Knorr, roztrzepane białko i mąkę tak, aby każdy pasek był nią pokryty i wymieszaj.

Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - Krok 1

Krok 2

Paprykę pokrój w paski o długości 5 centymetrów.

Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - Krok 2

Krok 3

Na gorącym oleju podsmaż mięso i wyjmij je. Wrzuć paprykę i smaż przez minutę, następnie dodaj do niej mięso i wino. Wszystko zagotuj przez chwilę. Podawaj na ciepło z ryżem.

Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kulki mięsne
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paseczki wieprzowiny z zieloną paprykąPaseczki wieprzowiny z zieloną papryką

Schab pokrój na paski o długości 5 centymetrów. Mięso ułóż w misce, dodaj przyprawę Knorr, roztrzepane białko i mąkę tak, aby każdy pasek był nią pokryty i wymieszaj.