Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
146 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 mililitrów

1 łyżka

20 gramów

100 gramów

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na paski o długości 5 centymetrów. Mięso ułóż w misce, dodaj przyprawę Knorr, roztrzepane białko i mąkę tak, aby każdy pasek był nią pokryty i wymieszaj.

Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - Krok 1

Krok 2

Paprykę pokrój w paski o długości 5 centymetrów.

Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - Krok 2

Krok 3

Na gorącym oleju podsmaż mięso i wyjmij je. Wrzuć paprykę i smaż przez minutę, następnie dodaj do niej mięso i wino. Wszystko zagotuj przez chwilę. Podawaj na ciepło z ryżem.

Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paseczki wieprzowiny z zieloną paprykąPaseczki wieprzowiny z zieloną papryką

Schab pokrój na paski o długości 5 centymetrów. Mięso ułóż w misce, dodaj przyprawę Knorr, roztrzepane białko i mąkę tak, aby każdy pasek był nią pokryty i wymieszaj.