
Składniki
300 gramów
100 mililitrów
1 łyżka
20 gramów
100 gramów
5 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój na paski o długości 5 centymetrów. Mięso ułóż w misce, dodaj przyprawę Knorr, roztrzepane białko i mąkę tak, aby każdy pasek był nią pokryty i wymieszaj.

Krok 2
Paprykę pokrój w paski o długości 5 centymetrów.

Krok 3
Na gorącym oleju podsmaż mięso i wyjmij je. Wrzuć paprykę i smaż przez minutę, następnie dodaj do niej mięso i wino. Wszystko zagotuj przez chwilę. Podawaj na ciepło z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej