Polędwiczka faszerowana papryką

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

20 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

10 sztuk

50 gramów

4 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczke umyć i osuszyć. Oprószyć mięso solą i pieprzem, rozgniecionymi ząbkami czosnku i marynatą do mięs i odstawić na min 60 min.

Krok 2

Paprykę pokroić w długie paski. Pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i usmażyć, przyprawiając solą i pieprzem. Liście szpinaku umyć i osuszyć. kostkę bulionową zalałam 250ml wrzątku

Krok 3

Teraz trzeba zrobić wgłębienie w środku polędwicy. Ja pomogłam sobie długim końcem drewnianej łopatki, tak aż przebiłam, ale nie na wylot, żeby nadzienie nie wypadło z drugiej strony. Następnie wpychałam do środka na zmianę kawałki papryki i porcje nadzienia oraz liście szpinaku tak aż nadziałam ją całą.

Krok 4

Na patelni rozgrzałam tłuszcz i obsmażyłam polędwiczkę. Potem przełożyłam do naczynia żaroodpornego, podlałam bulionem i piekłam ok 40 minut w 180st.

bernika bernika

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczka faszerowana papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczka faszerowana papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczka faszerowana papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczka faszerowana papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczka faszerowana papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczka faszerowana papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczka faszerowana papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej