Polędwiczka faszerowana papryką

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

20 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

10 sztuk

50 gramów

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczke umyć i osuszyć. Oprószyć mięso solą i pieprzem, rozgniecionymi ząbkami czosnku i marynatą do mięs i odstawić na min 60 min.

Krok 2

Paprykę pokroić w długie paski. Pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i usmażyć, przyprawiając solą i pieprzem. Liście szpinaku umyć i osuszyć. kostkę bulionową zalałam 250ml wrzątku

Krok 3

Teraz trzeba zrobić wgłębienie w środku polędwicy. Ja pomogłam sobie długim końcem drewnianej łopatki, tak aż przebiłam, ale nie na wylot, żeby nadzienie nie wypadło z drugiej strony. Następnie wpychałam do środka na zmianę kawałki papryki i porcje nadzienia oraz liście szpinaku tak aż nadziałam ją całą.

Krok 4

Na patelni rozgrzałam tłuszcz i obsmażyłam polędwiczkę. Potem przełożyłam do naczynia żaroodpornego, podlałam bulionem i piekłam ok 40 minut w 180st.

0

Opinie o przepisie

Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej