Polędwiczka faszerowana papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczka faszerowana papryką

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

20 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

10 sztuk

50 gramów

4 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczke umyć i osuszyć. Oprószyć mięso solą i pieprzem, rozgniecionymi ząbkami czosnku i marynatą do mięs i odstawić na min 60 min.

Krok 2

Paprykę pokroić w długie paski. Pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i usmażyć, przyprawiając solą i pieprzem. Liście szpinaku umyć i osuszyć. kostkę bulionową zalałam 250ml wrzątku

Krok 3

Teraz trzeba zrobić wgłębienie w środku polędwicy. Ja pomogłam sobie długim końcem drewnianej łopatki, tak aż przebiłam, ale nie na wylot, żeby nadzienie nie wypadło z drugiej strony. Następnie wpychałam do środka na zmianę kawałki papryki i porcje nadzienia oraz liście szpinaku tak aż nadziałam ją całą.

Krok 4

Na patelni rozgrzałam tłuszcz i obsmażyłam polędwiczkę. Potem przełożyłam do naczynia żaroodpornego, podlałam bulionem i piekłam ok 40 minut w 180st.

bernika bernika

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczka faszerowana papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczka faszerowana papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczka faszerowana papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczka faszerowana papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczka faszerowana papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczka faszerowana papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczka faszerowana papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczka faszerowana papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej