
Składniki
1 sztuka
1 kilogram
1 sztuka
50 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka umyć, osuszyć, odciąć chude końcówki. Wymieszać keczup, sok z pomarańczy, cole z fixem.
Krok 2
W naczyniu żaroodpornym skrzydełka wymieszać skrzydełka z mieszaniną fixa i włożyć do piekarnika na 45 minut w temp 180st i piec aż się ładnie zarumienią.
Krok 3
Podawać udekorowane plastrami pomarańczy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste żeberka w coli Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej