Składniki
1 kilogram
1 sztuka
50 mililitrów
1 sztuka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka umyć, osuszyć, odciąć chude końcówki. Wymieszać keczup, sok z pomarańczy, cole z fixem.
Krok 2
W naczyniu żaroodpornym skrzydełka wymieszać skrzydełka z mieszaniną fixa i włożyć do piekarnika na 45 minut w temp 180st i piec aż się ładnie zarumienią.
Krok 3
Podawać udekorowane plastrami pomarańczy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej