Skrzydełka w coli i pomarańczy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka w coli i pomarańczy

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

50 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyć, osuszyć, odciąć chude końcówki. Wymieszać keczup, sok z pomarańczy, cole z fixem.

Krok 2

W naczyniu żaroodpornym skrzydełka wymieszać skrzydełka z mieszaniną fixa i włożyć do piekarnika na 45 minut w temp 180st i piec aż się ładnie zarumienią.

Krok 3

Podawać udekorowane plastrami pomarańczy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka w coli i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka w coli i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka w coli i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka w coli i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka w coli i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka w coli i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka w coli i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka w coli i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej