
Składniki
2 sztuki
2 opakowania
2 sztuki
200 mililitrów
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj dokładnie wszystkie warzywa.

Krok 2
Zmiksuj jogurt z sosem sałatkowym Knorr i ketchupem. Dopraw go do smaku cukrem.

Krok 3
Delikatnie wymieszaj warzywa i polej je sosem. Surówkę podawaj w wydrążonych połówkach papryki lub białej kapusty.

Krok 4
Pokrój marchewki, kalarepy i ogórka w małe słupki, pomidory w drobną kostkę, rzodkiewki w plastry.


Dobra rada:
Surówkę podawaj w wydrążonych połówkach papryki lub białej kapusty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej