Surówka po holendersku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Surówka po holendersku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

164 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 opakowania

2 sztuki

200 mililitrów

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj dokładnie wszystkie warzywa.

Surówka po holendersku - Krok 1

Krok 2

Zmiksuj jogurt z sosem sałatkowym Knorr i ketchupem. Dopraw go do smaku cukrem.

Surówka po holendersku - Krok 2

Krok 3

Delikatnie wymieszaj warzywa i polej je sosem. Surówkę podawaj w wydrążonych połówkach papryki lub białej kapusty.

Surówka po holendersku - Krok 3

Krok 4

Pokrój marchewki, kalarepy i ogórka w małe słupki, pomidory w drobną kostkę, rzodkiewki w plastry.

Surówka po holendersku - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Surówkę podawaj w wydrążonych połówkach papryki lub białej kapusty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej