Surówka po holendersku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka po holendersku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
175 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 opakowania

2 sztuki

200 mililitrów

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj dokładnie wszystkie warzywa.

Surówka po holendersku - Krok 1

Krok 2

Zmiksuj jogurt z sosem sałatkowym Knorr i ketchupem. Dopraw go do smaku cukrem.

Surówka po holendersku - Krok 2

Krok 3

Delikatnie wymieszaj warzywa i polej je sosem. Surówkę podawaj w wydrążonych połówkach papryki lub białej kapusty.

Surówka po holendersku - Krok 3

Krok 4

Pokrój marchewki, kalarepy i ogórka w małe słupki, pomidory w drobną kostkę, rzodkiewki w plastry.

Surówka po holendersku - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Surówkę podawaj w wydrążonych połówkach papryki lub białej kapusty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka po holenderskuSurówka po holendersku

Umyj dokładnie wszystkie warzywa.