Surówka po holendersku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

162 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 opakowania

2 sztuki

200 mililitrów

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj dokładnie wszystkie warzywa.

Surówka po holendersku - Krok 1

Krok 2

Zmiksuj jogurt z sosem sałatkowym Knorr i ketchupem. Dopraw go do smaku cukrem.

Surówka po holendersku - Krok 2

Krok 3

Delikatnie wymieszaj warzywa i polej je sosem. Surówkę podawaj w wydrążonych połówkach papryki lub białej kapusty.

Surówka po holendersku - Krok 3

Krok 4

Pokrój marchewki, kalarepy i ogórka w małe słupki, pomidory w drobną kostkę, rzodkiewki w plastry.

Surówka po holendersku - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Surówkę podawaj w wydrążonych połówkach papryki lub białej kapusty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka po holendersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej