Surówka po holendersku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

156 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

200 mililitrów

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj dokładnie wszystkie warzywa.

Surówka po holendersku - Krok 1

Krok 2

Zmiksuj jogurt z sosem sałatkowym Knorr i ketchupem. Dopraw go do smaku cukrem.

Surówka po holendersku - Krok 2

Krok 3

Delikatnie wymieszaj warzywa i polej je sosem. Surówkę podawaj w wydrążonych połówkach papryki lub białej kapusty.

Surówka po holendersku - Krok 3

Krok 4

Pokrój marchewki, kalarepy i ogórka w małe słupki, pomidory w drobną kostkę, rzodkiewki w plastry.

Surówka po holendersku - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Surówkę podawaj w wydrążonych połówkach papryki lub białej kapusty.

0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej