Surówka z młodego pora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z młodego pora

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por umyć i oczyścić. Pokroić cały w cienkie paseczki.

Surówka z młodego pora  - Krok 1

Krok 2

Jabłko obrać usunąć gniazdo nasienne i utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka).

Surówka z młodego pora  - Krok 2

Krok 3

Wymieszać por, jabłko. Wodę, olej, majonez zmieszać z sosem sałatkowym i polać nim surówkę. Delikatnie połączyć składniki. Zostawić na 5 minut by surówka "dojrzała".

Krok 4

Ta surówka jest najsmaczniejsza wiosną i latem - wystarczy 5 minut i już. Torebeczka sosu wystarczy na miseczkę surówki dla 3 osób. Polecam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej