
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Por umyć i oczyścić. Pokroić cały w cienkie paseczki.

Krok 2
Jabłko obrać usunąć gniazdo nasienne i utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka).

Krok 3
Wymieszać por, jabłko. Wodę, olej, majonez zmieszać z sosem sałatkowym i polać nim surówkę. Delikatnie połączyć składniki. Zostawić na 5 minut by surówka "dojrzała".
Krok 4
Ta surówka jest najsmaczniejsza wiosną i latem - wystarczy 5 minut i już. Torebeczka sosu wystarczy na miseczkę surówki dla 3 osób. Polecam.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej