Surówka z młodego pora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z młodego pora

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por umyć i oczyścić. Pokroić cały w cienkie paseczki.

Surówka z młodego pora  - Krok 1

Krok 2

Jabłko obrać usunąć gniazdo nasienne i utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka).

Surówka z młodego pora  - Krok 2

Krok 3

Wymieszać por, jabłko. Wodę, olej, majonez zmieszać z sosem sałatkowym i polać nim surówkę. Delikatnie połączyć składniki. Zostawić na 5 minut by surówka "dojrzała".

Krok 4

Ta surówka jest najsmaczniejsza wiosną i latem - wystarczy 5 minut i już. Torebeczka sosu wystarczy na miseczkę surówki dla 3 osób. Polecam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej