
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka umyj i bez obierania pokrój w zapałkę. Cukinię umyj, obetnij końce i bez obierania pokrój w zapałkę. Paprykę pozbaw gniazda nasiennego, umyj i pokrój w zapałkę. Warzywa wrzuć do salaterki i wymieszaj.
Krok 2
Jogurt naturalny wymieszaj dokładnie z majonezem oraz z sosem sałatkowym czosnkowym.
Krok 3
Gotowym sosem polej surówkę i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej