Surówka z ogórka, cukinii i papryki

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

267

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka umyj i bez obierania pokrój w zapałkę. Cukinię umyj, obetnij końce i bez obierania pokrój w zapałkę. Paprykę pozbaw gniazda nasiennego, umyj i pokrój w zapałkę. Warzywa wrzuć do salaterki i wymieszaj.

Krok 2

Jogurt naturalny wymieszaj dokładnie z majonezem oraz z sosem sałatkowym czosnkowym.

Krok 3

Gotowym sosem polej surówkę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej