
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżeczki
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj i pokrój w kostkę, a sałaty porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Ser feta pokrój w duże kostki.
Krok 3
Zrób sos z oliwy z oliwek, octu, miodu i musztardy.
Krok 4
Mieszankę sałat wymieszaj w salaterce w warzywami. Posyp serem feta i zalej sosem winegret. Na koniec posyp sałatkę ziołami prowansalskimi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej