Orzeźwiająca sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeźwiająca sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżeczki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj i pokrój w kostkę, a sałaty porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Ser feta pokrój w duże kostki.

Krok 3

Zrób sos z oliwy z oliwek, octu, miodu i musztardy.

Krok 4

Mieszankę sałat wymieszaj w salaterce w warzywami. Posyp serem feta i zalej sosem winegret. Na koniec posyp sałatkę ziołami prowansalskimi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeźwiająca sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeźwiająca sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeźwiająca sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeźwiająca sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeźwiająca sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeźwiająca sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeźwiająca sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeźwiająca sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej