Orzeźwiająca sałatka

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżeczki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj i pokrój w kostkę, a sałaty porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Ser feta pokrój w duże kostki.

Krok 3

Zrób sos z oliwy z oliwek, octu, miodu i musztardy.

Krok 4

Mieszankę sałat wymieszaj w salaterce w warzywami. Posyp serem feta i zalej sosem winegret. Na koniec posyp sałatkę ziołami prowansalskimi.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Torcik serowo-kokosowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej