
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżeczki
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj i pokrój w kostkę, a sałaty porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Ser feta pokrój w duże kostki.
Krok 3
Zrób sos z oliwy z oliwek, octu, miodu i musztardy.
Krok 4
Mieszankę sałat wymieszaj w salaterce w warzywami. Posyp serem feta i zalej sosem winegret. Na koniec posyp sałatkę ziołami prowansalskimi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej