Orzeźwiająca sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeźwiająca sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżeczki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj i pokrój w kostkę, a sałaty porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Ser feta pokrój w duże kostki.

Krok 3

Zrób sos z oliwy z oliwek, octu, miodu i musztardy.

Krok 4

Mieszankę sałat wymieszaj w salaterce w warzywami. Posyp serem feta i zalej sosem winegret. Na koniec posyp sałatkę ziołami prowansalskimi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeźwiająca sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeźwiająca sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeźwiająca sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeźwiająca sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeźwiająca sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeźwiająca sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeźwiająca sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeźwiająca sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Zalewajka I
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej