
Składniki
20 dekagramów
15 sztuk
1 sztuka
10 dekagramów
2 szklanki
1 pęczek
1 pęczek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę wrzucamy na 5 minut do osolonego wrzątku. Odcedzamy. Przelewamy zimną wodą.
Krok 2
Cebulę kroimy w talarki, ser w niedużą kostkę. Pomidorki kroimy na połówki
Krok 3
Koperek siekamy.
Krok 4
Sos przygotowujemy według opisu na opakowaniu.
Krok 5
Mieszamy wszystkie składniki. Podajemy udekorowane listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z fasolką szparagową
Fasolka szparagowa podawana jest bardzo często jako dodatek do obiadu – na ciepło i z bułką tartą. Jeśli szukasz innego sposobu na to, jak ją wykorzystać, przygotuj pyszną sałatkę z jej dodatkiem – fasolka szparagowa na zimno też jest rewelacyjna. Wybierz zieloną odmianę, nieco delikatniejszą niż żółta, i ugotuj ją na półtwardo. Od razu po odcedzeniu przelej warzywa zimną wodą, by nie zmiękły pod wpływem ciepła, po czym odłóż je na sitku. Następnie pokrój pozostałe dodatki, czyli czerwoną cebulę oraz pomidorki koktajlowe. Dobrze sprawdzą się np. podłużne pomidorki truskawkowe o wyjątkowo słodkim smaku. Kolejnym składnikiem sałatki jest żółty ser. Wybierz dowolny gatunek z serów półtwardych, np. tylżycki albo goudę, pokrój go w kostkę i wymieszaj z przestudzoną fasolką, pomidorami, roszponką oraz posiekanym koperkiem. Polej całość sosem sałatkowym francuskim i podawaj udekorowaną liśćmi bazylii. Sałatka z fasolką szparagową to wyśmienity sposób na szybkie w przyrządzeniu i kolorowe drugie śniadanie albo kolację. Spróbuj!