Sałatka z kapusty pekińśkiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińśkiej

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa myjemy dokładnie i osuszamy. Kapustę pekińską szatkujemy, pomidora kroimy w kostkę, ogórki w plasterki, a szczypiorek drobno siekamy

Krok 2

Mieszamy oliwę z wodą, miodem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodajemy zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr i dokładnie mieszamy

Krok 3

Warzywa mieszamy ze sobą w misce, zalewamy sosem i podajemy po dokładnym wymieszaniu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej