
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 pęczek
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa myjemy dokładnie i osuszamy. Kapustę pekińską szatkujemy, pomidora kroimy w kostkę, ogórki w plasterki, a szczypiorek drobno siekamy
Krok 2
Mieszamy oliwę z wodą, miodem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodajemy zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr i dokładnie mieszamy
Krok 3
Warzywa mieszamy ze sobą w misce, zalewamy sosem i podajemy po dokładnym wymieszaniu
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej