Sałatka z kapusty pekińśkiej

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

784

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

1 pęczek

1 łyżeczka

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa myjemy dokładnie i osuszamy. Kapustę pekińską szatkujemy, pomidora kroimy w kostkę, ogórki w plasterki, a szczypiorek drobno siekamy

Krok 2

Mieszamy oliwę z wodą, miodem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodajemy zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr i dokładnie mieszamy

Krok 3

Warzywa mieszamy ze sobą w misce, zalewamy sosem i podajemy po dokładnym wymieszaniu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej