Sałatka z kapusty pekińśkiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińśkiej

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa myjemy dokładnie i osuszamy. Kapustę pekińską szatkujemy, pomidora kroimy w kostkę, ogórki w plasterki, a szczypiorek drobno siekamy

Krok 2

Mieszamy oliwę z wodą, miodem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodajemy zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr i dokładnie mieszamy

Krok 3

Warzywa mieszamy ze sobą w misce, zalewamy sosem i podajemy po dokładnym wymieszaniu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińśkiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej