Pyszna, prosta, szybka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna, prosta, szybka

Autor: ina020

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

70 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniku należy pokroić w kostkę, sałatę można pokroić lub porwać w nieco większe kawałki.

Krok 2

Wzrucić wszystko do miski, polać octem balsamicznym, wymieszać.

Krok 3

Sałatka gotowa :) Najlepiej smakuje z pieczywem razowy, pełnoziarnistym. Można udekorować dodatkowo listkami bazylii. Smacznego! ;D

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej