Pyszna, prosta, szybka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna, prosta, szybka

Autor: ina020

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

70 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniku należy pokroić w kostkę, sałatę można pokroić lub porwać w nieco większe kawałki.

Krok 2

Wzrucić wszystko do miski, polać octem balsamicznym, wymieszać.

Krok 3

Sałatka gotowa :) Najlepiej smakuje z pieczywem razowy, pełnoziarnistym. Można udekorować dodatkowo listkami bazylii. Smacznego! ;D

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej