Pyszna, prosta, szybka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna, prosta, szybka

Autor: ina020

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

70 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniku należy pokroić w kostkę, sałatę można pokroić lub porwać w nieco większe kawałki.

Krok 2

Wzrucić wszystko do miski, polać octem balsamicznym, wymieszać.

Krok 3

Sałatka gotowa :) Najlepiej smakuje z pieczywem razowy, pełnoziarnistym. Można udekorować dodatkowo listkami bazylii. Smacznego! ;D

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna, prosta, szybka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej