Marchewka z groszkiem oprószana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka z groszkiem oprószana

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

3 sztuki

1 szczypta

6 łyżek

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować w ,, mundurkach marchewki. Ostudzone obrać i pokroić wzdłuż na paski w drobną kostkę . W garnuszku rozpuścić masło . Wlać wodę. Wkruszyć kostkę Bulion na włoszczyźnie Knorr - zagotować. Odsączyć groszek i włożyć razem z marchewkę do garnuszka. Wymieszać. Wsypać pokrojoną melisę . Oprószyć zasmażką .Wymieszać .Zagotować .

Krok 2

Doprawić solą , cukrem i sokiem z cytryny .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej