Marchewka z groszkiem oprószana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka z groszkiem oprószana

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

3 sztuki

1 szczypta

6 łyżek

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować w ,, mundurkach marchewki. Ostudzone obrać i pokroić wzdłuż na paski w drobną kostkę . W garnuszku rozpuścić masło . Wlać wodę. Wkruszyć kostkę Bulion na włoszczyźnie Knorr - zagotować. Odsączyć groszek i włożyć razem z marchewkę do garnuszka. Wymieszać. Wsypać pokrojoną melisę . Oprószyć zasmażką .Wymieszać .Zagotować .

Krok 2

Doprawić solą , cukrem i sokiem z cytryny .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej