
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
0.5 pęczka
1 opakowanie
10 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę opłucz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Sparz, obierz i pokrój pomidory w ósemki. Ogórka w kostkę, a łososia w paseczki i dodaj wszystko do sałatki.
Krok 4
Składniki sałatki wymieszaj z sosem i posiekanym koperkiem. Podawaj z grzankami.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr połącz z sokiem cytrynowym i oliwą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej