
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
1 sztuka
20 sztuk
6 łyżek
1 opakowanie
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyć, obrać i pokroić. Cebulę w pióra, awokado i ogórka w kostkę, rzodkiewki w ćwiartki. W misce wymieszać warzywa z sałatą, dodać oliwki i pokrojony w kostkę ser bałkański.
Krok 2
W garnku w szerokim dnem zagotować wodę z odrobiną soli. Przygotować dressing. Sos sałatkowy, oliwę i ocet wymieszać i połączyć z zawartością miski.
Krok 3
Jajka pojedynczo wybić do małej miseczki. W garnku zrobić wirek. Wlać jajko i gotować, aż białko się zetnie, a żółtko ma pozostać płynne (tzw. jajko w koszulce). Podawać z sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Musztardowo-miodowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej