Sałatka ryżowa z wędliną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

111 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

80 gramów

150 gramów

1 pęczek

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyj i usuń nasiona, pokrój w paski. Dymkę i czosnek pokrój w plasterki.

Sałatka ryżowa z wędliną - Krok 1

Krok 2

Ser pokrój w słupki, a wędlinę w paski.

Sałatka ryżowa z wędliną - Krok 2

Krok 3

Połącz z warzywami, wędliną, ryżem i serem. Dodaj oliwki. Dopraw pieprzem i zielem angielskim.

Sałatka ryżowa z wędliną - Krok 3

Krok 4

Ryż ugotuj. Przestudź.

Sałatka ryżowa z wędliną - Krok 4

Krok 5

Na rozgrzanym oleju podsmaż najpierw czosnek, a potem wędlinę. Potem, na tym samym tłuszczu, podsmaż paprykę i dymkę.

Sałatka ryżowa z wędliną - Krok 5

Krok 6

Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą, trzema łyżkami wody, zielem angielskim i posiekaną natką pietruszki.

Sałatka ryżowa z wędliną - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej