Sałatka ryżowa z wędliną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa z wędliną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

80 gramów

150 gramów

1 pęczek

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyj i usuń nasiona, pokrój w paski. Dymkę i czosnek pokrój w plasterki.

Sałatka ryżowa z wędliną - Krok 1

Krok 2

Ser pokrój w słupki, a wędlinę w paski.

Sałatka ryżowa z wędliną - Krok 2

Krok 5

Na rozgrzanym oleju podsmaż najpierw czosnek, a potem wędlinę. Potem, na tym samym tłuszczu, podsmaż paprykę i dymkę.

Sałatka ryżowa z wędliną - Krok 5

Krok 4

Ryż ugotuj. Przestudź.

Sałatka ryżowa z wędliną - Krok 4

Krok 5

Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą, trzema łyżkami wody, zielem angielskim i posiekaną natką pietruszki.

Sałatka ryżowa z wędliną - Krok 5

Krok 6

Połącz z warzywami, wędliną, ryżem i serem. Dodaj oliwki. Dopraw pieprzem i zielem angielskim.

Sałatka ryżowa z wędliną - Krok 6
2

Opinie o przepisie

  • sasanka33

    sasanka33 , 25.03.2025

    jakaś pomyłka w pkt 3 - Połącz z warzywami, wędliną, ryżem i serem, a w pkt - ugotuj ryż?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ryżowa z wędlinąSałatka ryżowa z wędliną

Paprykę umyj i usuń nasiona, pokrój w paski. Dymkę i czosnek pokrój w plasterki.