
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
80 gramów
150 gramów
1 pęczek
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę umyj i usuń nasiona, pokrój w paski. Dymkę i czosnek pokrój w plasterki.

Krok 2
Ser pokrój w słupki, a wędlinę w paski.

Krok 3
Połącz z warzywami, wędliną, ryżem i serem. Dodaj oliwki. Dopraw pieprzem i zielem angielskim.

Krok 4
Ryż ugotuj. Przestudź.

Krok 5
Na rozgrzanym oleju podsmaż najpierw czosnek, a potem wędlinę. Potem, na tym samym tłuszczu, podsmaż paprykę i dymkę.

Krok 6
Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą, trzema łyżkami wody, zielem angielskim i posiekaną natką pietruszki.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej