Sałatka ryżowa z wędliną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa z wędliną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

168 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

80 gramów

150 gramów

1 pęczek

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyj i usuń nasiona, pokrój w paski. Dymkę i czosnek pokrój w plasterki.

Sałatka ryżowa z wędliną - Krok 1

Krok 2

Ser pokrój w słupki, a wędlinę w paski.

Sałatka ryżowa z wędliną - Krok 2

Krok 5

Na rozgrzanym oleju podsmaż najpierw czosnek, a potem wędlinę. Potem, na tym samym tłuszczu, podsmaż paprykę i dymkę.

Sałatka ryżowa z wędliną - Krok 5

Krok 4

Ryż ugotuj. Przestudź.

Sałatka ryżowa z wędliną - Krok 4

Krok 5

Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą, trzema łyżkami wody, zielem angielskim i posiekaną natką pietruszki.

Sałatka ryżowa z wędliną - Krok 5

Krok 6

Połącz z warzywami, wędliną, ryżem i serem. Dodaj oliwki. Dopraw pieprzem i zielem angielskim.

Sałatka ryżowa z wędliną - Krok 6
2

Opinie o przepisie

  • sasanka33

    sasanka33 , 25.03.2025

    jakaś pomyłka w pkt 3 - Połącz z warzywami, wędliną, ryżem i serem, a w pkt - ugotuj ryż?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa z wędliną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ekspresowa sałatka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ryżowa z wędlinąSałatka ryżowa z wędliną

Paprykę umyj i usuń nasiona, pokrój w paski. Dymkę i czosnek pokrój w plasterki.