
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
80 gramów
150 gramów
1 pęczek
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę umyj i usuń nasiona, pokrój w paski. Dymkę i czosnek pokrój w plasterki.

Krok 2
Ser pokrój w słupki, a wędlinę w paski.

Krok 5
Na rozgrzanym oleju podsmaż najpierw czosnek, a potem wędlinę. Potem, na tym samym tłuszczu, podsmaż paprykę i dymkę.

Krok 4
Ryż ugotuj. Przestudź.

Krok 5
Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą, trzema łyżkami wody, zielem angielskim i posiekaną natką pietruszki.

Krok 6
Połącz z warzywami, wędliną, ryżem i serem. Dodaj oliwki. Dopraw pieprzem i zielem angielskim.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka ryżowa z wędliną
Paprykę umyj i usuń nasiona, pokrój w paski. Dymkę i czosnek pokrój w plasterki.