Kasza gryczana z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza gryczana z cukinią

z bulgurem i amarantusem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

182 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

252 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

60 gramów

2 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie zboża ugotuj osobna według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź i przełóż do dużej miski.

Krok 2

Dodaj odcedzoną ciecierzycę.

Krok 3

Cukinie umyj, przekrój wzdłuż na pół i pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w piórka.

Krok 4

Na patelni z oliwą podsmaż cebulkę i następnie cukinię. Całość dopraw imbirem Knorr.

Krok 5

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 5 łyżkami wody. Połącz wszystkie składniki sałatki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do sałatki pasują również świeże zioła jak natka pietruszki, kolendra oraz bazylia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza gryczana z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kasza gryczana z cukiniąKasza gryczana z cukinią

Od kilku lat kasza cieszy się w Polsce dużym zainteresowaniem. Mówi się o jej właściwościach, a także chwali się za uniwersalność, niską cenę i smak. Z udziałem kaszy możesz stworzyć niezliczoną ilość posiłków, które długo Ci się nie nudzą. Jednym z nich jest kasza gryczana z cukinią – kusisz się?

Dla kogo?

Dla wszystkich kaszożerców! To już nie tylko modny produkt, ale składnik, który na stałe wpisał się do jadłospisu Polaków.

Na jaką okazję?

Kasza gryczana z cukinią to sałatka, która sprawdzi się w formie przekąski, a także jako dodatek do dania głównego.

Czy wiesz, że?

Po raz pierwszy kasza gryczana pojawiła się na ziemiach polskich prawdopodobnie w momencie najazdu tatarów – stąd jej inna, mniej znana nazwa „tatarka”.

Dla urozmaicenia:

Do kaszy gryczanej z cukinią pasują świeże zioła takie jak natka pietruszki, kolendra oraz bazylia.