
Składniki
1 kilogram
10 gramów
300 gramów
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z olejem, kminkiem i posiekanym drobno czosnkiem.

Krok 2
Powstałą pastą natrzyj dokładnie karkówkę. Przełóż do worka z opakowania Knorr i szczelnie zamknij.

Krok 3
Piecz karkówkę 60 min. w temperaturze 180 °C. Pod koniec pieczenia otwórz worek, żeby karkówka się zarumieniła.

Krok 4
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, dodając drobno pokrojoną marchew.

Krok 5
Karkówkę podawaj na kaszy, polaną sosem z pieczenia. Odparuj lekko sos, jeżeli będzie za rzadki.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej