
Składniki
1 kilogram
10 gramów
300 gramów
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z olejem, kminkiem i posiekanym drobno czosnkiem.

Krok 2
Powstałą pastą natrzyj dokładnie karkówkę. Przełóż do worka z opakowania Knorr i szczelnie zamknij.

Krok 3
Piecz karkówkę 60 min. w temperaturze 180 °C. Pod koniec pieczenia otwórz worek, żeby karkówka się zarumieniła.

Krok 4
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, dodając drobno pokrojoną marchew.

Krok 5
Karkówkę podawaj na kaszy, polaną sosem z pieczenia. Odparuj lekko sos, jeżeli będzie za rzadki.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej