Karkówka pieczona w kminku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka pieczona w kminku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

752 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

166 osób wydrukowało

Pobierz pdf

192 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

10 gramów

300 gramów

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z olejem, kminkiem i posiekanym drobno czosnkiem.

Karkówka pieczona w kminku - Krok 1

Krok 2

Powstałą pastą natrzyj dokładnie karkówkę. Przełóż do worka z opakowania Knorr i szczelnie zamknij.

Karkówka pieczona w kminku - Krok 2

Krok 3

Piecz karkówkę 60 min. w temperaturze 180 °C. Pod koniec pieczenia otwórz worek, żeby karkówka się zarumieniła.

Karkówka pieczona w kminku - Krok 3

Krok 4

Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, dodając drobno pokrojoną marchew.

Karkówka pieczona w kminku - Krok 4

Krok 5

Karkówkę podawaj na kaszy, polaną sosem z pieczenia. Odparuj lekko sos, jeżeli będzie za rzadki.

Karkówka pieczona w kminku - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Aleksandra Sołtysiak

    Aleksandra Sołtysiak , 11.12.2015

    mniam mniam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Gölz

    Monika Gölz , 11.12.2015

    Palce oblizywac takie pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka pieczona w kminku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka pieczona w kminku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka pieczona w kminku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka pieczona w kminku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka pieczona w kminku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka pieczona w kminku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka pieczona w kminku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka pieczona w kminku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karkówka pieczona w kminkuKarkówka pieczona w kminku

Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z olejem, kminkiem i posiekanym drobno czosnkiem.