Karkówka pieczona w kminku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka pieczona w kminku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

740 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

153 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

10 gramów

300 gramów

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z olejem, kminkiem i posiekanym drobno czosnkiem.

Karkówka pieczona w kminku - Krok 1

Krok 2

Powstałą pastą natrzyj dokładnie karkówkę. Przełóż do worka z opakowania Knorr i szczelnie zamknij.

Karkówka pieczona w kminku - Krok 2

Krok 3

Piecz karkówkę 60 min. w temperaturze 180 °C. Pod koniec pieczenia otwórz worek, żeby karkówka się zarumieniła.

Karkówka pieczona w kminku - Krok 3

Krok 4

Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, dodając drobno pokrojoną marchew.

Karkówka pieczona w kminku - Krok 4

Krok 5

Karkówkę podawaj na kaszy, polaną sosem z pieczenia. Odparuj lekko sos, jeżeli będzie za rzadki.

Karkówka pieczona w kminku - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Aleksandra Sołtysiak

    Aleksandra Sołtysiak , 11.12.2015

    mniam mniam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Gölz

    Monika Gölz , 11.12.2015

    Palce oblizywac takie pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka pieczona w kminku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka pieczona w kminku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka pieczona w kminku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka pieczona w kminku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka pieczona w kminku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka pieczona w kminku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka pieczona w kminku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka pieczona w kminku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej