Śledzie w sosie musztardowo miodowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w sosie musztardowo miodowym

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 opakowania

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 garść

1 garść

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wcześniej wymoczone w wodzie przez 30 minut płaty śledzi pokroić w kostkę, szalotkę poszatkować, suszone owoce sparzyć wrzątkiem przez 10 minut.

Krok 2

Do miseczki wrzucić majonez Hellman's, musztardę sarepską i francuską, jogurt, sos sałatkowy miodowo-musztardowy Knorr, pieprz, kurkumę, miód i wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 3

W dużej misce umieścić pokrojone śledzie, odsączone rodzynki i żurawinę i szalotkę, wszystko zalać przygotowanym sosem, dobrze wymieszać i udekorować posiekanym szczypiorkiem. Sałatka najlepiej smakuje następnego dnia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w sosie musztardowo miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w sosie musztardowo miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w sosie musztardowo miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w sosie musztardowo miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w sosie musztardowo miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w sosie musztardowo miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w sosie musztardowo miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w sosie musztardowo miodowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizzerinki z patelni
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej