
Składniki
400 gramów
0.5 opakowania
1 szczypta
2 szczypty
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 garść
1 garść
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wcześniej wymoczone w wodzie przez 30 minut płaty śledzi pokroić w kostkę, szalotkę poszatkować, suszone owoce sparzyć wrzątkiem przez 10 minut.
Krok 2
Do miseczki wrzucić majonez Hellman's, musztardę sarepską i francuską, jogurt, sos sałatkowy miodowo-musztardowy Knorr, pieprz, kurkumę, miód i wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 3
W dużej misce umieścić pokrojone śledzie, odsączone rodzynki i żurawinę i szalotkę, wszystko zalać przygotowanym sosem, dobrze wymieszać i udekorować posiekanym szczypiorkiem. Sałatka najlepiej smakuje następnego dnia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Musztardowo-miodowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej