Śledzie w sosie musztardowo miodowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w sosie musztardowo miodowym

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 opakowania

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 garść

1 garść

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wcześniej wymoczone w wodzie przez 30 minut płaty śledzi pokroić w kostkę, szalotkę poszatkować, suszone owoce sparzyć wrzątkiem przez 10 minut.

Krok 2

Do miseczki wrzucić majonez Hellman's, musztardę sarepską i francuską, jogurt, sos sałatkowy miodowo-musztardowy Knorr, pieprz, kurkumę, miód i wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 3

W dużej misce umieścić pokrojone śledzie, odsączone rodzynki i żurawinę i szalotkę, wszystko zalać przygotowanym sosem, dobrze wymieszać i udekorować posiekanym szczypiorkiem. Sałatka najlepiej smakuje następnego dnia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w sosie musztardowo miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w sosie musztardowo miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w sosie musztardowo miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w sosie musztardowo miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w sosie musztardowo miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w sosie musztardowo miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w sosie musztardowo miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w sosie musztardowo miodowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej