
Składniki
400 gramów
0.5 opakowania
1 szczypta
2 szczypty
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 garść
1 garść
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wcześniej wymoczone w wodzie przez 30 minut płaty śledzi pokroić w kostkę, szalotkę poszatkować, suszone owoce sparzyć wrzątkiem przez 10 minut.
Krok 2
Do miseczki wrzucić majonez Hellman's, musztardę sarepską i francuską, jogurt, sos sałatkowy miodowo-musztardowy Knorr, pieprz, kurkumę, miód i wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 3
W dużej misce umieścić pokrojone śledzie, odsączone rodzynki i żurawinę i szalotkę, wszystko zalać przygotowanym sosem, dobrze wymieszać i udekorować posiekanym szczypiorkiem. Sałatka najlepiej smakuje następnego dnia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej