Krokiety ziemniaczane faszerowane pieczarkami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety ziemniaczane faszerowane pieczarkami i serem

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 kilogram

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

500 gramów

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować do miękkości. Przecisnąć przez praskę jeszcze ciepłe. Odstawić do wystudzenia. Dodać majonez, jajko mąkę oraz sól. Wszystko razem wymieszać na jednolitą masę.

Krok 2

Cebule obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dorzucić do cebuli i podsmażyć aż woda odparuje. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.

Krok 3

Masę ziemniaczaną podzielić na równe części. W razie potrzeby podsypać mąka. Rozpłaszczyć w dłoniach nałożyć farsz i skleić. Uformować na podłużne kotlety. Gotowe obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety ziemniaczane faszerowane pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety ziemniaczane faszerowane pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety ziemniaczane faszerowane pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety ziemniaczane faszerowane pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety ziemniaczane faszerowane pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety ziemniaczane faszerowane pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety ziemniaczane faszerowane pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety ziemniaczane faszerowane pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej