
Składniki
4 sztuki
1 puszka
1 opakowanie
2 sztuki
3 szczypty
2 sztuki
2 łyżeczki
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, oprószamy solą, pieprzem i suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Dodajemy odrobinę oliwy i mieszamy.
Krok 2
Cebulę kroimy w ćwiartki, odsączone brzoskwinie w większą kostkę, papryki w plastry.
Krok 3
Na patyczki do szaszłyków nadziewamy po kolei: kurczaka, paprykę, cebulę i brzoskwinie (kolejność dowolna).
Krok 4
Przekładamy na tackę i grillujemy. Podajemy z sosem Cheddar. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Hellmann's Cheddar
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej