Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 puszka

1 opakowanie

2 sztuki

3 szczypty

2 sztuki

2 łyżeczki

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, oprószamy solą, pieprzem i suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Dodajemy odrobinę oliwy i mieszamy.

Krok 2

Cebulę kroimy w ćwiartki, odsączone brzoskwinie w większą kostkę, papryki w plastry.

Krok 3

Na patyczki do szaszłyków nadziewamy po kolei: kurczaka, paprykę, cebulę i brzoskwinie (kolejność dowolna).

Krok 4

Przekładamy na tackę i grillujemy. Podajemy z sosem Cheddar. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej