Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 puszka

1 opakowanie

2 sztuki

3 szczypty

2 sztuki

2 łyżeczki

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, oprószamy solą, pieprzem i suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Dodajemy odrobinę oliwy i mieszamy.

Krok 2

Cebulę kroimy w ćwiartki, odsączone brzoskwinie w większą kostkę, papryki w plastry.

Krok 3

Na patyczki do szaszłyków nadziewamy po kolei: kurczaka, paprykę, cebulę i brzoskwinie (kolejność dowolna).

Krok 4

Przekładamy na tackę i grillujemy. Podajemy z sosem Cheddar. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej