Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 puszka

1 opakowanie

2 sztuki

3 szczypty

2 sztuki

2 łyżeczki

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, oprószamy solą, pieprzem i suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Dodajemy odrobinę oliwy i mieszamy.

Krok 2

Cebulę kroimy w ćwiartki, odsączone brzoskwinie w większą kostkę, papryki w plastry.

Krok 3

Na patyczki do szaszłyków nadziewamy po kolei: kurczaka, paprykę, cebulę i brzoskwinie (kolejność dowolna).

Krok 4

Przekładamy na tackę i grillujemy. Podajemy z sosem Cheddar. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej