Tatar z wędzonego łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar z wędzonego łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
198 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

277 osób wydrukowało

Pobierz pdf

305 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę posiekaj i skrop sokiem z cytryny.

Tatar z wędzonego łososia - Krok 1

Krok 2

Korniszony pokrój w kostkę i ułóż na talerzu obok ryby.

Tatar z wędzonego łososia - Krok 2

Krok 3

Majonez wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Tatar z wędzonego łososia - Krok 3

Krok 4

Za pomocą worka cukierniczego udekoruj tatara majonezem.

Tatar z wędzonego łososia - Krok 4

Krok 5

Następnie połóż na talerz kapary, cząstki pomidorków i gałązki koperku.

Tatar z wędzonego łososia - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Fasolowa z kabanosem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tatar z wędzonego łososiaTatar z wędzonego łososia

Tatar jest jedną z najpopularniejszych i najchętniej serwowanych przystawek w kuchni polskiej. Zazwyczaj przyrządza się go z surowej wołowiny, ale równie smaczny jest delikatny tatar z wędzonego łososia. Aby go przyrządzić, na początek rybę należy drobno posiekać, a następnie skropić sokiem z cytryny i ewentualnie przyprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Z powstałej masy uformuj kulkę i ułóż na talerzu. Idealnym dopełnieniem smaku łososia są korniszony, pokrojone w niewielką kostkę. Do dekoracji tatara użyj majonezu doprawionego przyprawą koperkowo-ziołową. Przełóż go do rękawa cukierniczego lub szprycy i uformuj rozetki. Niezbędnymi elementami w podaniu tatara są także kwaskowate kapary oraz małe pomidorki koktajlowe, podzielone na połówki. Na koniec ozdób gotową przystawkę gałązką świeżego koperku. Pamiętaj o naszym przepisie na smacznego tatara z łososia, przygotowując menu na najbliższe domowe przyjęcie lub rodzinną uroczystość. Cenimy Twoją opinię – podziel się nią z nami w komentarzu poniżej.