Tatar z wędzonego łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar z wędzonego łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
198 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

278 osób wydrukowało

Pobierz pdf

309 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę posiekaj i skrop sokiem z cytryny.

Tatar z wędzonego łososia - Krok 1

Krok 2

Korniszony pokrój w kostkę i ułóż na talerzu obok ryby.

Tatar z wędzonego łososia - Krok 2

Krok 3

Majonez wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Tatar z wędzonego łososia - Krok 3

Krok 4

Za pomocą worka cukierniczego udekoruj tatara majonezem.

Tatar z wędzonego łososia - Krok 4

Krok 5

Następnie połóż na talerz kapary, cząstki pomidorków i gałązki koperku.

Tatar z wędzonego łososia - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tatar z wędzonego łososiaTatar z wędzonego łososia

Tatar jest jedną z najpopularniejszych i najchętniej serwowanych przystawek w kuchni polskiej. Zazwyczaj przyrządza się go z surowej wołowiny, ale równie smaczny jest delikatny tatar z wędzonego łososia. Aby go przyrządzić, na początek rybę należy drobno posiekać, a następnie skropić sokiem z cytryny i ewentualnie przyprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Z powstałej masy uformuj kulkę i ułóż na talerzu. Idealnym dopełnieniem smaku łososia są korniszony, pokrojone w niewielką kostkę. Do dekoracji tatara użyj majonezu doprawionego przyprawą koperkowo-ziołową. Przełóż go do rękawa cukierniczego lub szprycy i uformuj rozetki. Niezbędnymi elementami w podaniu tatara są także kwaskowate kapary oraz małe pomidorki koktajlowe, podzielone na połówki. Na koniec ozdób gotową przystawkę gałązką świeżego koperku. Pamiętaj o naszym przepisie na smacznego tatara z łososia, przygotowując menu na najbliższe domowe przyjęcie lub rodzinną uroczystość. Cenimy Twoją opinię – podziel się nią z nami w komentarzu poniżej.