
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę posiekaj i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2
Korniszony pokrój w kostkę i ułóż na talerzu obok ryby.

Krok 3
Majonez wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 4
Za pomocą worka cukierniczego udekoruj tatara majonezem.

Krok 5
Następnie połóż na talerz kapary, cząstki pomidorków i gałązki koperku.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tatar z wędzonego łososia
Tatar jest jedną z najpopularniejszych i najchętniej serwowanych przystawek w kuchni polskiej. Zazwyczaj przyrządza się go z surowej wołowiny, ale równie smaczny jest delikatny tatar z wędzonego łososia. Aby go przyrządzić, na początek rybę należy drobno posiekać, a następnie skropić sokiem z cytryny i ewentualnie przyprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Z powstałej masy uformuj kulkę i ułóż na talerzu. Idealnym dopełnieniem smaku łososia są korniszony, pokrojone w niewielką kostkę. Do dekoracji tatara użyj majonezu doprawionego przyprawą koperkowo-ziołową. Przełóż go do rękawa cukierniczego lub szprycy i uformuj rozetki. Niezbędnymi elementami w podaniu tatara są także kwaskowate kapary oraz małe pomidorki koktajlowe, podzielone na połówki. Na koniec ozdób gotową przystawkę gałązką świeżego koperku. Pamiętaj o naszym przepisie na smacznego tatara z łososia, przygotowując menu na najbliższe domowe przyjęcie lub rodzinną uroczystość. Cenimy Twoją opinię – podziel się nią z nami w komentarzu poniżej.