
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę posiekaj i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2
Korniszony pokrój w kostkę i ułóż na talerzu obok ryby.

Krok 3
Majonez wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 4
Za pomocą worka cukierniczego udekoruj tatara majonezem.

Krok 5
Następnie połóż na talerz kapary, cząstki pomidorków i gałązki koperku.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tatar z wędzonego łososia
Tatar jest jedną z najpopularniejszych i najchętniej serwowanych przystawek w kuchni polskiej. Zazwyczaj przyrządza się go z surowej wołowiny, ale równie smaczny jest delikatny tatar z wędzonego łososia. Aby go przyrządzić, na początek rybę należy drobno posiekać, a następnie skropić sokiem z cytryny i ewentualnie przyprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Z powstałej masy uformuj kulkę i ułóż na talerzu. Idealnym dopełnieniem smaku łososia są korniszony, pokrojone w niewielką kostkę. Do dekoracji tatara użyj majonezu doprawionego przyprawą koperkowo-ziołową. Przełóż go do rękawa cukierniczego lub szprycy i uformuj rozetki. Niezbędnymi elementami w podaniu tatara są także kwaskowate kapary oraz małe pomidorki koktajlowe, podzielone na połówki. Na koniec ozdób gotową przystawkę gałązką świeżego koperku. Pamiętaj o naszym przepisie na smacznego tatara z łososia, przygotowując menu na najbliższe domowe przyjęcie lub rodzinną uroczystość. Cenimy Twoją opinię – podziel się nią z nami w komentarzu poniżej.


































