Panga w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panga w pomidorach

pieczona z cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

241 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posól pangę, oprósz mąką pszenną i obsmaż z obu stron na oliwie z oliwek. Następnie przełóż na blaszkę.

Krok 2

Pokrój cukinię w paski, pomidory w drobną kostkę.

Krok 3

Ułóż warzywa na rybie i piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Podawaj rybę posypaną koperkiem, z ryżem lub sosem pomidorowym.

Krok 5

Warzywa podsmaż na oliwie z oliwek z pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej