Panga w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panga w pomidorach

pieczona z cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
246 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posól pangę, oprósz mąką pszenną i obsmaż z obu stron na oliwie z oliwek. Następnie przełóż na blaszkę.

Krok 2

Pokrój cukinię w paski, pomidory w drobną kostkę.

Krok 3

Ułóż warzywa na rybie i piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Podawaj rybę posypaną koperkiem, z ryżem lub sosem pomidorowym.

Krok 5

Warzywa podsmaż na oliwie z oliwek z pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej