Panga w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl

Panga w pomidorach

pieczona z cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

235 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posól pangę, oprósz mąką pszenną i obsmaż z obu stron na oliwie z oliwek. Następnie przełóż na blaszkę.

Krok 2

Pokrój cukinię w paski, pomidory w drobną kostkę.

Krok 3

Ułóż warzywa na rybie i piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Podawaj rybę posypaną koperkiem, z ryżem lub sosem pomidorowym.

Krok 5

Warzywa podsmaż na oliwie z oliwek z pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panga w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej