
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
5 sztuk
1 kilogram
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyć, oszuszyć. Natrzeć przyprawami, dodać liść laurowy i świeżą szałwię, wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso z każdej strony, przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Cebulę posiekać, marchew obrać, pokroić w plasterki. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę, następnie dodać marchew i koncentrat pomidorowy, całość wymieszać i lekko podsmażyć. Kolejno dodać piwo i bulion całość dusić ok. 5 min., przełożyć do naczynia z mięsem.
Krok 3
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i wstawić pieczeń na ok. 1h. W międzyczasie pieczarki oczyścić, osuszyć, pokroić w plasterki podsmażyć na patelni, dusić do odparowania wody. Po godzinie pieczenia mięsa, pieczeń obrócić i dodać usmażone pieczarki. Piec jeszcze 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej