Ziołowa wołowina w sosie piwnym

Autor: Mateusz Rosadziński

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

150 gramów

1 szklanka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyć, oszuszyć. Natrzeć przyprawami, dodać liść laurowy i świeżą szałwię, wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso z każdej strony, przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Cebulę posiekać, marchew obrać, pokroić w plasterki. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę, następnie dodać marchew i koncentrat pomidorowy, całość wymieszać i lekko podsmażyć. Kolejno dodać piwo i bulion całość dusić ok. 5 min., przełożyć do naczynia z mięsem.

Krok 3

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i wstawić pieczeń na ok. 1h. W międzyczasie pieczarki oczyścić, osuszyć, pokroić w plasterki podsmażyć na patelni, dusić do odparowania wody. Po godzinie pieczenia mięsa, pieczeń obrócić i dodać usmażone pieczarki. Piec jeszcze 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowa wołowina w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowa wołowina w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowa wołowina w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowa wołowina w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowa wołowina w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowa wołowina w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowa wołowina w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej