Ziołowa wołowina w sosie piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowa wołowina w sosie piwnym

Autor: Mateusz Rosadziński

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 sztuk

1 kilogram

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyć, oszuszyć. Natrzeć przyprawami, dodać liść laurowy i świeżą szałwię, wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso z każdej strony, przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Cebulę posiekać, marchew obrać, pokroić w plasterki. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę, następnie dodać marchew i koncentrat pomidorowy, całość wymieszać i lekko podsmażyć. Kolejno dodać piwo i bulion całość dusić ok. 5 min., przełożyć do naczynia z mięsem.

Krok 3

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i wstawić pieczeń na ok. 1h. W międzyczasie pieczarki oczyścić, osuszyć, pokroić w plasterki podsmażyć na patelni, dusić do odparowania wody. Po godzinie pieczenia mięsa, pieczeń obrócić i dodać usmażone pieczarki. Piec jeszcze 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowa wołowina w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowa wołowina w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowa wołowina w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowa wołowina w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowa wołowina w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowa wołowina w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowa wołowina w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowa wołowina w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej