Kiełbaski chorizo w czerwonym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski chorizo w czerwonym winie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

58 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

150 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski obsmaż na patelni na złoty kolor. Cebulę pokrój w cienkie paski i zeszklij w rondlu na maśle. Następnie oprósz mąką.

Krok 2

Kiełbaski dodaj do cebuli, dolej wino oraz 250 ml wody i zagotuj. Dodaj Sos do pieczeni ciemny Knorr, która podkreśli pełny, bogaty smak dania.

Krok 3

Wszystko duś ok. 10 minut, pod koniec dodaj posiekaną kolendrę. Podawaj na ciepło, np. z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Duszona cielęcina
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej