Kiełbaski chorizo w czerwonym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski chorizo w czerwonym winie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

150 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski obsmaż na patelni na złoty kolor. Cebulę pokrój w cienkie paski i zeszklij w rondlu na maśle. Następnie oprósz mąką.

Krok 2

Kiełbaski dodaj do cebuli, dolej wino oraz 250 ml wody i zagotuj. Dodaj Sos do pieczeni ciemny Knorr, która podkreśli pełny, bogaty smak dania.

Krok 3

Wszystko duś ok. 10 minut, pod koniec dodaj posiekaną kolendrę. Podawaj na ciepło, np. z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kiełbaski chorizo w czerwonym winieKiełbaski chorizo w czerwonym winie

Kiełbaski obsmaż na patelni na złoty kolor. Cebulę pokrój w cienkie paski i zeszklij w rondlu na maśle. Następnie oprósz mąką.