Kiełbaski chorizo w czerwonym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski chorizo w czerwonym winie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

150 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski obsmaż na patelni na złoty kolor. Cebulę pokrój w cienkie paski i zeszklij w rondlu na maśle. Następnie oprósz mąką.

Krok 2

Kiełbaski dodaj do cebuli, dolej wino oraz 250 ml wody i zagotuj. Dodaj Sos do pieczeni ciemny Knorr, która podkreśli pełny, bogaty smak dania.

Krok 3

Wszystko duś ok. 10 minut, pod koniec dodaj posiekaną kolendrę. Podawaj na ciepło, np. z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kiełbaski chorizo w czerwonym winieKiełbaski chorizo w czerwonym winie

Kiełbaski obsmaż na patelni na złoty kolor. Cebulę pokrój w cienkie paski i zeszklij w rondlu na maśle. Następnie oprósz mąką.