Kiełbaski chorizo w czerwonym winie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

57 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

150 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski obsmaż na patelni na złoty kolor. Cebulę pokrój w cienkie paski i zeszklij w rondlu na maśle. Następnie oprósz mąką.

Krok 2

Kiełbaski dodaj do cebuli, dolej wino oraz 250 ml wody i zagotuj. Dodaj Sos do pieczeni ciemny Knorr, która podkreśli pełny, bogaty smak dania.

Krok 3

Wszystko duś ok. 10 minut, pod koniec dodaj posiekaną kolendrę. Podawaj na ciepło, np. z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski chorizo w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Potrawka z cielęciny
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej