Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
50 gramów
1 sztuka
1 pęczek
1 litr
50 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka kroimy w kostkę. Przekładamy o naczynia. Dodajemy śmietanę oraz Bulionetkę drobiową Knorr. Całość miksujemy.

Krok 2
Do farszu dodajemy rodzynki, drobno posiekaną papryczkę chilli, świeży starty imbir oraz czosnek, posiekaną kolendrę.

Krok 3
Na arkusze gotowego ciasta wonton nakładamy farsz. Kawałki ciasta ściskamy u nasady formując małe sakiewki.

Krok 4
Sakiewki smażymy na złoty kolor na głębokim tłuszczu. Gotowe sakiewki wykładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.

Krok 5
Przygotuj Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr według instrukcji na opakowaniu. Sakiewki serwujemy z sosem podany w miseczce. Sakiewki można też podawać jako dodatek do rosołu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej