Chińskie sakiewki video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie sakiewki - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
397 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

156 osób wydrukowało

Pobierz pdf

372 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 litr

50 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy w kostkę. Przekładamy o naczynia. Dodajemy śmietanę oraz Bulionetkę drobiową Knorr. Całość miksujemy.

Chińskie sakiewki - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Do farszu dodajemy rodzynki, drobno posiekaną papryczkę chilli, świeży starty imbir oraz czosnek, posiekaną kolendrę.

Chińskie sakiewki - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na arkusze gotowego ciasta wonton nakładamy farsz. Kawałki ciasta ściskamy u nasady formując małe sakiewki.

Chińskie sakiewki - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Sakiewki smażymy na złoty kolor na głębokim tłuszczu. Gotowe sakiewki wykładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.

Chińskie sakiewki - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Przygotuj Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr według instrukcji na opakowaniu. Sakiewki serwujemy z sosem podany w miseczce. Sakiewki można też podawać jako dodatek do rosołu.

Chińskie sakiewki - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie sakiewki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie sakiewki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie sakiewki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie sakiewki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie sakiewki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie sakiewki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie sakiewki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińskie sakiewki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chińskie sakiewki - VIDEOChińskie sakiewki - VIDEO

Kurczaka kroimy w kostkę. Przekładamy o naczynia. Dodajemy śmietanę oraz Bulionetkę drobiową Knorr. Całość miksujemy.