Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
50 gramów
1 sztuka
1 pęczek
1 litr
50 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka kroimy w kostkę. Przekładamy o naczynia. Dodajemy śmietanę oraz Bulionetkę drobiową Knorr. Całość miksujemy.

Krok 2
Do farszu dodajemy rodzynki, drobno posiekaną papryczkę chilli, świeży starty imbir oraz czosnek, posiekaną kolendrę.

Krok 3
Na arkusze gotowego ciasta wonton nakładamy farsz. Kawałki ciasta ściskamy u nasady formując małe sakiewki.

Krok 4
Sakiewki smażymy na złoty kolor na głębokim tłuszczu. Gotowe sakiewki wykładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.

Krok 5
Przygotuj Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr według instrukcji na opakowaniu. Sakiewki serwujemy z sosem podany w miseczce. Sakiewki można też podawać jako dodatek do rosołu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej