Chińskie sakiewki video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie sakiewki - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

372 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

323 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 litr

50 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy w kostkę. Przekładamy o naczynia. Dodajemy śmietanę oraz Bulionetkę drobiową Knorr. Całość miksujemy.

Chińskie sakiewki - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Do farszu dodajemy rodzynki, drobno posiekaną papryczkę chilli, świeży starty imbir oraz czosnek, posiekaną kolendrę.

Chińskie sakiewki - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na arkusze gotowego ciasta wonton nakładamy farsz. Kawałki ciasta ściskamy u nasady formując małe sakiewki.

Chińskie sakiewki - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Sakiewki smażymy na złoty kolor na głębokim tłuszczu. Gotowe sakiewki wykładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.

Chińskie sakiewki - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Przygotuj Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr według instrukcji na opakowaniu. Sakiewki serwujemy z sosem podany w miseczce. Sakiewki można też podawać jako dodatek do rosołu.

Chińskie sakiewki - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie sakiewki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie sakiewki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie sakiewki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie sakiewki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie sakiewki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie sakiewki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie sakiewki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińskie sakiewki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej