Wołowina duszona z sosem chrzanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina duszona z sosem chrzanowym

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

3 ziarna

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

2 litry

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Antrykot wołowy oczyszczamy, wkładamy do wrzącej wody i szumujemy po zagotowaniu. Dodajemy obraną włoszczyznę i przyprawy. Gotujemy ok. 50 minut na wolnym ogniu.

Krok 2

Pod koniec gotowania dodajemy do wywaru 2 esencje Knorr. Gotujemy jeszcze 10 minut.

Krok 3

Przygotowujemy sos chrzanowy z jogurtu i 2 łyżek chrzanu. Podajemy kawałki mięsa polane sosem chrzanowym z dodatkiem lekkiej surówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej