Wołowina duszona z sosem chrzanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina duszona z sosem chrzanowym

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

3 ziarna

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

2 litry

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Antrykot wołowy oczyszczamy, wkładamy do wrzącej wody i szumujemy po zagotowaniu. Dodajemy obraną włoszczyznę i przyprawy. Gotujemy ok. 50 minut na wolnym ogniu.

Krok 2

Pod koniec gotowania dodajemy do wywaru 2 esencje Knorr. Gotujemy jeszcze 10 minut.

Krok 3

Przygotowujemy sos chrzanowy z jogurtu i 2 łyżek chrzanu. Podajemy kawałki mięsa polane sosem chrzanowym z dodatkiem lekkiej surówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej