
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
3 ziarna
3 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
2 litry
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Antrykot wołowy oczyszczamy, wkładamy do wrzącej wody i szumujemy po zagotowaniu. Dodajemy obraną włoszczyznę i przyprawy. Gotujemy ok. 50 minut na wolnym ogniu.
Krok 2
Pod koniec gotowania dodajemy do wywaru 2 esencje Knorr. Gotujemy jeszcze 10 minut.
Krok 3
Przygotowujemy sos chrzanowy z jogurtu i 2 łyżek chrzanu. Podajemy kawałki mięsa polane sosem chrzanowym z dodatkiem lekkiej surówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































