
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
3 ziarna
3 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
2 litry
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Antrykot wołowy oczyszczamy, wkładamy do wrzącej wody i szumujemy po zagotowaniu. Dodajemy obraną włoszczyznę i przyprawy. Gotujemy ok. 50 minut na wolnym ogniu.
Krok 2
Pod koniec gotowania dodajemy do wywaru 2 esencje Knorr. Gotujemy jeszcze 10 minut.
Krok 3
Przygotowujemy sos chrzanowy z jogurtu i 2 łyżek chrzanu. Podajemy kawałki mięsa polane sosem chrzanowym z dodatkiem lekkiej surówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej