Wołowina duszona z sosem chrzanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina duszona z sosem chrzanowym

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

3 ziarna

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

2 litry

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Antrykot wołowy oczyszczamy, wkładamy do wrzącej wody i szumujemy po zagotowaniu. Dodajemy obraną włoszczyznę i przyprawy. Gotujemy ok. 50 minut na wolnym ogniu.

Krok 2

Pod koniec gotowania dodajemy do wywaru 2 esencje Knorr. Gotujemy jeszcze 10 minut.

Krok 3

Przygotowujemy sos chrzanowy z jogurtu i 2 łyżek chrzanu. Podajemy kawałki mięsa polane sosem chrzanowym z dodatkiem lekkiej surówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej