
Składniki
1 kilogram
1 szklanka
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
0.5 kilograma
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Duże pieczarki obieramy i obgotowujemy, nóżki odcinamy przed gotowaniem i trzemy na tartce. Po ugotowaniu odcedzamy i czekamy na schłodzenie.
Krok 2
Cebulę kroimy drobno, szklimy na oleju. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Do mięsa mielonego dodajemy starte nóżki pieczarek, cebulę, paprykę, 1 jajko, przyprawę do mięsa mielonego, natkę pietruszki poszatkowaną. Wyrabiamy i doprawiamy do smaku.
Krok 3
Gotowy farsz nakładamy w obgotowane głowy pieczarek (tak żeby wyglądały jak kotlety mielone), obtaczamy w pozostałych jajkach i bułce tartej (można podwójnie obtoczyć). smażymy na oleju.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej






















