pieczarki faszewowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pieczarki faszewowane

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 szklanka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

0.5 kilograma

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Duże pieczarki obieramy i obgotowujemy, nóżki odcinamy przed gotowaniem i trzemy na tartce. Po ugotowaniu odcedzamy i czekamy na schłodzenie.

Krok 2

Cebulę kroimy drobno, szklimy na oleju. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Do mięsa mielonego dodajemy starte nóżki pieczarek, cebulę, paprykę, 1 jajko, przyprawę do mięsa mielonego, natkę pietruszki poszatkowaną. Wyrabiamy i doprawiamy do smaku.

Krok 3

Gotowy farsz nakładamy w obgotowane głowy pieczarek (tak żeby wyglądały jak kotlety mielone), obtaczamy w pozostałych jajkach i bułce tartej (można podwójnie obtoczyć). smażymy na oleju.

paulinkaa24

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej