pieczarki faszewowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pieczarki faszewowane

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 szklanka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

0.5 kilograma

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Duże pieczarki obieramy i obgotowujemy, nóżki odcinamy przed gotowaniem i trzemy na tartce. Po ugotowaniu odcedzamy i czekamy na schłodzenie.

Krok 2

Cebulę kroimy drobno, szklimy na oleju. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Do mięsa mielonego dodajemy starte nóżki pieczarek, cebulę, paprykę, 1 jajko, przyprawę do mięsa mielonego, natkę pietruszki poszatkowaną. Wyrabiamy i doprawiamy do smaku.

Krok 3

Gotowy farsz nakładamy w obgotowane głowy pieczarek (tak żeby wyglądały jak kotlety mielone), obtaczamy w pozostałych jajkach i bułce tartej (można podwójnie obtoczyć). smażymy na oleju.

paulinkaa24

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej