pieczarki faszewowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pieczarki faszewowane

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 szklanka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

0.5 kilograma

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Duże pieczarki obieramy i obgotowujemy, nóżki odcinamy przed gotowaniem i trzemy na tartce. Po ugotowaniu odcedzamy i czekamy na schłodzenie.

Krok 2

Cebulę kroimy drobno, szklimy na oleju. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Do mięsa mielonego dodajemy starte nóżki pieczarek, cebulę, paprykę, 1 jajko, przyprawę do mięsa mielonego, natkę pietruszki poszatkowaną. Wyrabiamy i doprawiamy do smaku.

Krok 3

Gotowy farsz nakładamy w obgotowane głowy pieczarek (tak żeby wyglądały jak kotlety mielone), obtaczamy w pozostałych jajkach i bułce tartej (można podwójnie obtoczyć). smażymy na oleju.

paulinkaa24

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pieczarki faszewowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej