Pikantna zupa po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

500 gramów

1 sztuka

null

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostki rosołowe zagotuj z 2 litrach wody.

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, papryką, solą i pieprzem. Uformuj małe kuleczki i wrzuć do gotującego się wywaru.

Krok 3

Pokrój pieczarki i podsmaż na oleju.

Krok 4

Dodaj do zupy razem z pokrojoną papryką, osączoną kukurydzą i fasolą.

Krok 5

Mąkę rozpuść w wodzie, dodaj koncentrat pomidorowy, wlej do zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej