
Składniki
null
500 gramów
1 sztuka
null
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostki rosołowe zagotuj z 2 litrach wody.
Krok 2
Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, papryką, solą i pieprzem. Uformuj małe kuleczki i wrzuć do gotującego się wywaru.
Krok 3
Pokrój pieczarki i podsmaż na oleju.
Krok 4
Dodaj do zupy razem z pokrojoną papryką, osączoną kukurydzą i fasolą.
Krok 5
Mąkę rozpuść w wodzie, dodaj koncentrat pomidorowy, wlej do zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej