Pikantna zupa po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

500 gramów

1 sztuka

null

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostki rosołowe zagotuj z 2 litrach wody.

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, papryką, solą i pieprzem. Uformuj małe kuleczki i wrzuć do gotującego się wywaru.

Krok 3

Pokrój pieczarki i podsmaż na oleju.

Krok 4

Dodaj do zupy razem z pokrojoną papryką, osączoną kukurydzą i fasolą.

Krok 5

Mąkę rozpuść w wodzie, dodaj koncentrat pomidorowy, wlej do zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybki makaron serowy
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej