Pikantna zupa po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

500 gramów

1 sztuka

null

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostki rosołowe zagotuj z 2 litrach wody.

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, papryką, solą i pieprzem. Uformuj małe kuleczki i wrzuć do gotującego się wywaru.

Krok 3

Pokrój pieczarki i podsmaż na oleju.

Krok 4

Dodaj do zupy razem z pokrojoną papryką, osączoną kukurydzą i fasolą.

Krok 5

Mąkę rozpuść w wodzie, dodaj koncentrat pomidorowy, wlej do zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
164 osoby oglądają przepis:
Krokiety z mozzarellą
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej