
Składniki
null
500 gramów
1 sztuka
null
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostki rosołowe zagotuj z 2 litrach wody.
Krok 2
Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, papryką, solą i pieprzem. Uformuj małe kuleczki i wrzuć do gotującego się wywaru.
Krok 3
Pokrój pieczarki i podsmaż na oleju.
Krok 4
Dodaj do zupy razem z pokrojoną papryką, osączoną kukurydzą i fasolą.
Krok 5
Mąkę rozpuść w wodzie, dodaj koncentrat pomidorowy, wlej do zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej