Składniki
null
500 gramów
1 sztuka
null
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostki rosołowe zagotuj z 2 litrach wody.
Krok 2
Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, papryką, solą i pieprzem. Uformuj małe kuleczki i wrzuć do gotującego się wywaru.
Krok 3
Pokrój pieczarki i podsmaż na oleju.
Krok 4
Dodaj do zupy razem z pokrojoną papryką, osączoną kukurydzą i fasolą.
Krok 5
Mąkę rozpuść w wodzie, dodaj koncentrat pomidorowy, wlej do zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej