Zupa warzywna z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa warzywna z kurczakiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

5

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

50 dekagramów

2 sztuki

8 sztuk

0.5 sztuki

25 dekagramów

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka kroimy w kostkę. Zalewamy 1,5l wody i stawiamy na ogniu.

Krok 2

Kalafior oczyszczamy i dzielimy na różyczki. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Por kroimy w półplasterki.

Krok 3

Dodajemy wszystkie warzywa do gotującego się mięsa.

Krok 4

Gotujemy 20 minut. Doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gazpacho
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej