
Składniki
50 dekagramów
50 dekagramów
2 sztuki
8 sztuk
0.5 sztuki
25 dekagramów
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka kroimy w kostkę. Zalewamy 1,5l wody i stawiamy na ogniu.
Krok 2
Kalafior oczyszczamy i dzielimy na różyczki. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Por kroimy w półplasterki.
Krok 3
Dodajemy wszystkie warzywa do gotującego się mięsa.
Krok 4
Gotujemy 20 minut. Doprawiamy do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej