
Składniki
50 dekagramów
50 dekagramów
2 sztuki
8 sztuk
0.5 sztuki
25 dekagramów
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka kroimy w kostkę. Zalewamy 1,5l wody i stawiamy na ogniu.
Krok 2
Kalafior oczyszczamy i dzielimy na różyczki. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Por kroimy w półplasterki.
Krok 3
Dodajemy wszystkie warzywa do gotującego się mięsa.
Krok 4
Gotujemy 20 minut. Doprawiamy do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej