Zupa warzywna z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa warzywna z kurczakiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

5

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

50 dekagramów

2 sztuki

8 sztuk

0.5 sztuki

25 dekagramów

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka kroimy w kostkę. Zalewamy 1,5l wody i stawiamy na ogniu.

Krok 2

Kalafior oczyszczamy i dzielimy na różyczki. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Por kroimy w półplasterki.

Krok 3

Dodajemy wszystkie warzywa do gotującego się mięsa.

Krok 4

Gotujemy 20 minut. Doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hiszpańskie gazpacho
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej