Zupa warzywna z kurczakiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

50 dekagramów

2 sztuki

8 sztuk

0.5 sztuki

25 dekagramów

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka kroimy w kostkę. Zalewamy 1,5l wody i stawiamy na ogniu.

Krok 2

Kalafior oczyszczamy i dzielimy na różyczki. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Por kroimy w półplasterki.

Krok 3

Dodajemy wszystkie warzywa do gotującego się mięsa.

Krok 4

Gotujemy 20 minut. Doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa warzywna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej