Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

4 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz wrzącą wodą, obierz ze skórek i posiekaj.

Krok 2

Zmiksuj na gęstą jednolitą masę, dodając kilka kropel mleka, a pod sam koniec ucierania kilka gorących łyżek mleka.

Krok 3

Przełóż migdałową masę do rondelka, dodaj jeszcze odrobinę gorącego mleka i gotuj na małym ogniu przez ok. 20-25 minut.

Krok 4

Dodaj resztę mleka, zagotuj i dopraw do smaku cukrem i szczyptą soli.

Krok 5

Słodką migdałowa zupę podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pilav
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej