Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

19

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

4 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz wrzącą wodą, obierz ze skórek i posiekaj.

Krok 2

Zmiksuj na gęstą jednolitą masę, dodając kilka kropel mleka, a pod sam koniec ucierania kilka gorących łyżek mleka.

Krok 3

Przełóż migdałową masę do rondelka, dodaj jeszcze odrobinę gorącego mleka i gotuj na małym ogniu przez ok. 20-25 minut.

Krok 4

Dodaj resztę mleka, zagotuj i dopraw do smaku cukrem i szczyptą soli.

Krok 5

Słodką migdałowa zupę podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto marmurkowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej