Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

4 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz wrzącą wodą, obierz ze skórek i posiekaj.

Krok 2

Zmiksuj na gęstą jednolitą masę, dodając kilka kropel mleka, a pod sam koniec ucierania kilka gorących łyżek mleka.

Krok 3

Przełóż migdałową masę do rondelka, dodaj jeszcze odrobinę gorącego mleka i gotuj na małym ogniu przez ok. 20-25 minut.

Krok 4

Dodaj resztę mleka, zagotuj i dopraw do smaku cukrem i szczyptą soli.

Krok 5

Słodką migdałowa zupę podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczarki z oliwkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej