Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

4 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz wrzącą wodą, obierz ze skórek i posiekaj.

Krok 2

Zmiksuj na gęstą jednolitą masę, dodając kilka kropel mleka, a pod sam koniec ucierania kilka gorących łyżek mleka.

Krok 3

Przełóż migdałową masę do rondelka, dodaj jeszcze odrobinę gorącego mleka i gotuj na małym ogniu przez ok. 20-25 minut.

Krok 4

Dodaj resztę mleka, zagotuj i dopraw do smaku cukrem i szczyptą soli.

Krok 5

Słodką migdałowa zupę podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej