Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 szczypta
1 łyżka
4 szklanki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz wrzącą wodą, obierz ze skórek i posiekaj.
Krok 2
Zmiksuj na gęstą jednolitą masę, dodając kilka kropel mleka, a pod sam koniec ucierania kilka gorących łyżek mleka.
Krok 3
Przełóż migdałową masę do rondelka, dodaj jeszcze odrobinę gorącego mleka i gotuj na małym ogniu przez ok. 20-25 minut.
Krok 4
Dodaj resztę mleka, zagotuj i dopraw do smaku cukrem i szczyptą soli.
Krok 5
Słodką migdałowa zupę podawaj z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej