
Składniki
3 szklanki
2 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
3 sztuki
0.25 szklanki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz i pokrój w drobną kostkę. Pestki usuń. Kolendrę posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć imbir i podsmaż. Dolej wodę i duś przez chwilę.
Krok 3
Przełóż mbir do dużego garnka, dolej wodę i dodaj pokrojone pomidory. Gotuj do czasu, gdy pomidory się rozpadną.
Krok 4
Na oddzielnym palniku przygotuj mały garnek, w którym należy podgrzać gorczycę. Gdy jej ziarenka zaczną pękać, dodaj ją do pomidorów.
Krok 5
Przypraw pomidory kminkiem, ziarenkami pieprzu i ostrą papryką. Całość dokładnie mieszaj do czasu, gdy zapachy przypraw utworzą jednolitą kompozycję. Zupę rozlej na talarze i udekoruj kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej