
Składniki
3 szklanki
2 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
3 sztuki
0.25 szklanki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz i pokrój w drobną kostkę. Pestki usuń. Kolendrę posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć imbir i podsmaż. Dolej wodę i duś przez chwilę.
Krok 3
Przełóż mbir do dużego garnka, dolej wodę i dodaj pokrojone pomidory. Gotuj do czasu, gdy pomidory się rozpadną.
Krok 4
Na oddzielnym palniku przygotuj mały garnek, w którym należy podgrzać gorczycę. Gdy jej ziarenka zaczną pękać, dodaj ją do pomidorów.
Krok 5
Przypraw pomidory kminkiem, ziarenkami pieprzu i ostrą papryką. Całość dokładnie mieszaj do czasu, gdy zapachy przypraw utworzą jednolitą kompozycję. Zupę rozlej na talarze i udekoruj kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























