
Składniki
3 szklanki
2 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
3 sztuki
0.25 szklanki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz i pokrój w drobną kostkę. Pestki usuń. Kolendrę posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć imbir i podsmaż. Dolej wodę i duś przez chwilę.
Krok 3
Przełóż mbir do dużego garnka, dolej wodę i dodaj pokrojone pomidory. Gotuj do czasu, gdy pomidory się rozpadną.
Krok 4
Na oddzielnym palniku przygotuj mały garnek, w którym należy podgrzać gorczycę. Gdy jej ziarenka zaczną pękać, dodaj ją do pomidorów.
Krok 5
Przypraw pomidory kminkiem, ziarenkami pieprzu i ostrą papryką. Całość dokładnie mieszaj do czasu, gdy zapachy przypraw utworzą jednolitą kompozycję. Zupę rozlej na talarze i udekoruj kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej