Tomato Rasam przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tomato Rasam

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

3 sztuki

0.25 szklanki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz i pokrój w drobną kostkę. Pestki usuń. Kolendrę posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć imbir i podsmaż. Dolej wodę i duś przez chwilę.

Krok 3

Przełóż mbir do dużego garnka, dolej wodę i dodaj pokrojone pomidory. Gotuj do czasu, gdy pomidory się rozpadną.

Krok 4

Na oddzielnym palniku przygotuj mały garnek, w którym należy podgrzać gorczycę. Gdy jej ziarenka zaczną pękać, dodaj ją do pomidorów.

Krok 5

Przypraw pomidory kminkiem, ziarenkami pieprzu i ostrą papryką. Całość dokładnie mieszaj do czasu, gdy zapachy przypraw utworzą jednolitą kompozycję. Zupę rozlej na talarze i udekoruj kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej