Tomato Rasam przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tomato Rasam

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

3 sztuki

0.25 szklanki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz i pokrój w drobną kostkę. Pestki usuń. Kolendrę posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć imbir i podsmaż. Dolej wodę i duś przez chwilę.

Krok 3

Przełóż mbir do dużego garnka, dolej wodę i dodaj pokrojone pomidory. Gotuj do czasu, gdy pomidory się rozpadną.

Krok 4

Na oddzielnym palniku przygotuj mały garnek, w którym należy podgrzać gorczycę. Gdy jej ziarenka zaczną pękać, dodaj ją do pomidorów.

Krok 5

Przypraw pomidory kminkiem, ziarenkami pieprzu i ostrą papryką. Całość dokładnie mieszaj do czasu, gdy zapachy przypraw utworzą jednolitą kompozycję. Zupę rozlej na talarze i udekoruj kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Papryka faszerowana mięsem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej