Tomato Rasam przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tomato Rasam

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

3 sztuki

0.25 szklanki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz i pokrój w drobną kostkę. Pestki usuń. Kolendrę posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć imbir i podsmaż. Dolej wodę i duś przez chwilę.

Krok 3

Przełóż mbir do dużego garnka, dolej wodę i dodaj pokrojone pomidory. Gotuj do czasu, gdy pomidory się rozpadną.

Krok 4

Na oddzielnym palniku przygotuj mały garnek, w którym należy podgrzać gorczycę. Gdy jej ziarenka zaczną pękać, dodaj ją do pomidorów.

Krok 5

Przypraw pomidory kminkiem, ziarenkami pieprzu i ostrą papryką. Całość dokładnie mieszaj do czasu, gdy zapachy przypraw utworzą jednolitą kompozycję. Zupę rozlej na talarze i udekoruj kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tomato Rasam - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej