
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
60 mililitrów
2 łyżeczki
1 sztuka
1 litr
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
60 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj wszystkie warzywa, obierz ogórek, oczyść paprykę, pokrój je w duże kawałki i przełóż do malaksera.

Krok 2
Pomidory zanurz na 1 minutę we wrzątku, po czym obierz ze skórki i przełóż do malaksera.

Krok 3
Fix Spaghetti Napoli Knorr wymieszaj z 200 ml wody, zagotuj i odstaw do ostygnięcia.

Krok 4
Połącz wszystkie składniki w malakserze, aż uzyskasz gładką konsystencję.

Krok 5
Dodaj pozostałe składniki, sos pomidorowy wraz z sokiem z cytryny, po czym wymieszaj w malakserze jeszcze raz.

Krok 6
Przełóż gazpacho do niemetalowego pojemnika i chłodź w lodówce przez noc.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klasyczne hiszpańskie gazpacho
Gazpacho jest chyba najsłynniejszą chyba hiszpańską zupą. Pochodzi ona z regionu Andaluzji. Jego zaletą jest prostota. Zupy tej nie trzeba gotować. Podaje się ją na zimno, zazwyczaj z grzankami lub posypuje się ją okruchami chleba. Warzywa, z których jest przygotowana, zazwyczaj są surowe. Gazpacho ma pięknie czerwony kolor i jest bardzo orzeźwiające, dlatego chętnie podaje się je w czasie upałów. Aby miało idealną konsystencję, najlepiej je zmiksować blenderem. Nie warto jednak miksować zbyt długo, w zupie powinny być wyczuwalne kawałki warzyw. Jej nazwa wywodzi się bowiem od łacińskiego słowa caspo, które oznacza drobne kawałki. Zupo obowiązkowo musi składać się z pomidorów, czerwonej papryki, świeżego ogórka i czerwonej cebuli. Smak wzmocnisz dzięki dodatkowi oliwy, octu balsamicznego, cytryny i korzennego sosu Worcester. Odrobina Tabasco jest również mile widziana.