Zupa cebulowa z tostami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z tostami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

null

null

null

null

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

4 sztuki

50 gramów

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżka

3 sztuki

1.5 szklanki

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebule i pokrój w plasterki, a 2 ząbki czosnku posiekaj. Cebulę i czosnek zeszklij na maśle, dodaj szczyptę cukru, tymianek i szałwie. Oprósz mąką i zasmaż.

Krok 2

Dolej ocet i duś 3 minuty.

Krok 3

Dolej wino i bulion Knorr. Dołóż listek laurowy i ziele angielskie.

Krok 4

Dodaj pomidory i koncentrat. Gotuj 30 minut, a następnie przypraw.

Krok 5

Tosty pokrój na trójkąty i natrzyj obranym 3 ząbkiem czosnku. Skrop olejem, posyp startym żółtym serem.

Krok 6

Zapiekaj 5 minut w 180 stopniach. Podawaj z zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Karkówka pieczona
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej