Zupa cebulowa z tostami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

null

null

null

null

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

4 sztuki

50 gramów

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżka

3 sztuki

1.5 szklanki

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebule i pokrój w plasterki, a 2 ząbki czosnku posiekaj. Cebulę i czosnek zeszklij na maśle, dodaj szczyptę cukru, tymianek i szałwie. Oprósz mąką i zasmaż.

Krok 2

Dolej ocet i duś 3 minuty.

Krok 3

Dolej wino i bulion Knorr. Dołóż listek laurowy i ziele angielskie.

Krok 4

Dodaj pomidory i koncentrat. Gotuj 30 minut, a następnie przypraw.

Krok 5

Tosty pokrój na trójkąty i natrzyj obranym 3 ząbkiem czosnku. Skrop olejem, posyp startym żółtym serem.

Krok 6

Zapiekaj 5 minut w 180 stopniach. Podawaj z zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej