Zupa cebulowa z tostami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z tostami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

null

null

null

1 łyżeczka

50 gramów

2 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

null

2 łyżki

1 opakowanie

1 szklanka

4 sztuki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebule i pokrój w plasterki, a 2 ząbki czosnku posiekaj. Cebulę i czosnek zeszklij na maśle, dodaj szczyptę cukru, tymianek i szałwie. Oprósz mąką i zasmaż.

Krok 2

Dolej ocet i duś 3 minuty.

Krok 3

Dolej wino i bulion Knorr. Dołóż listek laurowy i ziele angielskie.

Krok 4

Dodaj pomidory i koncentrat. Gotuj 30 minut, a następnie przypraw.

Krok 5

Tosty pokrój na trójkąty i natrzyj obranym 3 ząbkiem czosnku. Skrop olejem, posyp startym żółtym serem.

Krok 6

Zapiekaj 5 minut w 180 stopniach. Podawaj z zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej