Zupa cebulowa z tostami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z tostami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

null

null

null

1 łyżeczka

50 gramów

2 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

null

2 łyżki

1 opakowanie

1 szklanka

4 sztuki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebule i pokrój w plasterki, a 2 ząbki czosnku posiekaj. Cebulę i czosnek zeszklij na maśle, dodaj szczyptę cukru, tymianek i szałwie. Oprósz mąką i zasmaż.

Krok 2

Dolej ocet i duś 3 minuty.

Krok 3

Dolej wino i bulion Knorr. Dołóż listek laurowy i ziele angielskie.

Krok 4

Dodaj pomidory i koncentrat. Gotuj 30 minut, a następnie przypraw.

Krok 5

Tosty pokrój na trójkąty i natrzyj obranym 3 ząbkiem czosnku. Skrop olejem, posyp startym żółtym serem.

Krok 6

Zapiekaj 5 minut w 180 stopniach. Podawaj z zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej