
Składniki
4 sztuki
3 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
null
null
null
1 łyżeczka
50 gramów
2 łyżki
3 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
null
2 łyżki
1 opakowanie
1 szklanka
4 sztuki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebule i pokrój w plasterki, a 2 ząbki czosnku posiekaj. Cebulę i czosnek zeszklij na maśle, dodaj szczyptę cukru, tymianek i szałwie. Oprósz mąką i zasmaż.
Krok 2
Dolej ocet i duś 3 minuty.
Krok 3
Dolej wino i bulion Knorr. Dołóż listek laurowy i ziele angielskie.
Krok 4
Dodaj pomidory i koncentrat. Gotuj 30 minut, a następnie przypraw.
Krok 5
Tosty pokrój na trójkąty i natrzyj obranym 3 ząbkiem czosnku. Skrop olejem, posyp startym żółtym serem.
Krok 6
Zapiekaj 5 minut w 180 stopniach. Podawaj z zupą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej