
Składniki
4 sztuki
3 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
null
null
null
1 łyżeczka
50 gramów
2 łyżki
3 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
null
2 łyżki
1 opakowanie
1 szklanka
4 sztuki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebule i pokrój w plasterki, a 2 ząbki czosnku posiekaj. Cebulę i czosnek zeszklij na maśle, dodaj szczyptę cukru, tymianek i szałwie. Oprósz mąką i zasmaż.
Krok 2
Dolej ocet i duś 3 minuty.
Krok 3
Dolej wino i bulion Knorr. Dołóż listek laurowy i ziele angielskie.
Krok 4
Dodaj pomidory i koncentrat. Gotuj 30 minut, a następnie przypraw.
Krok 5
Tosty pokrój na trójkąty i natrzyj obranym 3 ząbkiem czosnku. Skrop olejem, posyp startym żółtym serem.
Krok 6
Zapiekaj 5 minut w 180 stopniach. Podawaj z zupą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























