
Składniki
4 sztuki
3 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
null
null
null
1 łyżeczka
50 gramów
2 łyżki
3 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
null
2 łyżki
1 opakowanie
1 szklanka
4 sztuki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebule i pokrój w plasterki, a 2 ząbki czosnku posiekaj. Cebulę i czosnek zeszklij na maśle, dodaj szczyptę cukru, tymianek i szałwie. Oprósz mąką i zasmaż.
Krok 2
Dolej ocet i duś 3 minuty.
Krok 3
Dolej wino i bulion Knorr. Dołóż listek laurowy i ziele angielskie.
Krok 4
Dodaj pomidory i koncentrat. Gotuj 30 minut, a następnie przypraw.
Krok 5
Tosty pokrój na trójkąty i natrzyj obranym 3 ząbkiem czosnku. Skrop olejem, posyp startym żółtym serem.
Krok 6
Zapiekaj 5 minut w 180 stopniach. Podawaj z zupą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej