Brokułowa zupa-krem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokułowa zupa-krem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 litr

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzać nieco oliwy na patelni. Cebulę posiekać i zeszklić.

Krok 2

Obrane ziemniaki i marchewkę umyć, pokroić i dodać do cebuli. Dusić około 5 minut na wolnym ogniu.

Krok 3

Przełożyć warzywa do garnka, dodać podzielone na różyczki brokuły i zalać wodą. Lekko posolić. Gotować 20-30 minut.

Krok 4

Teraz dodać pokrojoną mozzarellę i całość zmiksować. Podawać z dodatkiem śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej