
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 litr
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzać nieco oliwy na patelni. Cebulę posiekać i zeszklić.
Krok 2
Obrane ziemniaki i marchewkę umyć, pokroić i dodać do cebuli. Dusić około 5 minut na wolnym ogniu.
Krok 3
Przełożyć warzywa do garnka, dodać podzielone na różyczki brokuły i zalać wodą. Lekko posolić. Gotować 20-30 minut.
Krok 4
Teraz dodać pokrojoną mozzarellę i całość zmiksować. Podawać z dodatkiem śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej