Brokułowa zupa-krem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokułowa zupa-krem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 litr

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzać nieco oliwy na patelni. Cebulę posiekać i zeszklić.

Krok 2

Obrane ziemniaki i marchewkę umyć, pokroić i dodać do cebuli. Dusić około 5 minut na wolnym ogniu.

Krok 3

Przełożyć warzywa do garnka, dodać podzielone na różyczki brokuły i zalać wodą. Lekko posolić. Gotować 20-30 minut.

Krok 4

Teraz dodać pokrojoną mozzarellę i całość zmiksować. Podawać z dodatkiem śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pak choi
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej