Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
1 litr
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
3 łyżki
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
20 sztuk
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i wrzucić warzywa. Smażyć mieszając aż zrobią sie szkliste i lekko podrumienione. Zalać wodą. Dodać kostkę bulionową , łyżeczkę Fix do Spaghetti bolognesse . Gotować 30 minut na małym gazie. Dołożyć koncentrat pomidorowy. Dobrze wymieszać. Zagotować.
Krok 2
W czasie kiedy zupa się gotuje nastawić osoloną wodę. Na wrzątek wrzucić Tortellini ( suszone ) i gotować ok. 15 minut. Odcedzić.
Krok 3
Podawać zupę wkładając na talerz porcję pierożków i oblewając zupą z jarzynami i posypując natką pietruszki. Zupa ma bardzo ciekawy smak włoskich ziół ( z Fixu).

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej