Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 litr

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

20 sztuk

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i wrzucić warzywa. Smażyć mieszając aż zrobią sie szkliste i lekko podrumienione. Zalać wodą. Dodać kostkę bulionową , łyżeczkę Fix do Spaghetti bolognesse . Gotować 30 minut na małym gazie. Dołożyć koncentrat pomidorowy. Dobrze wymieszać. Zagotować.

Krok 2

W czasie kiedy zupa się gotuje nastawić osoloną wodę. Na wrzątek wrzucić Tortellini ( suszone ) i gotować ok. 15 minut. Odcedzić.

Krok 3

Podawać zupę wkładając na talerz porcję pierożków i oblewając zupą z jarzynami i posypując natką pietruszki. Zupa ma bardzo ciekawy smak włoskich ziół ( z Fixu).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zapiekane pieczarki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej