Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

3 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

20 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i wrzucić warzywa. Smażyć mieszając aż zrobią sie szkliste i lekko podrumienione. Zalać wodą. Dodać kostkę bulionową , łyżeczkę Fix do Spaghetti bolognesse . Gotować 30 minut na małym gazie. Dołożyć koncentrat pomidorowy. Dobrze wymieszać. Zagotować.

Krok 2

W czasie kiedy zupa się gotuje nastawić osoloną wodę. Na wrzątek wrzucić Tortellini ( suszone ) i gotować ok. 15 minut. Odcedzić.

Krok 3

Podawać zupę wkładając na talerz porcję pierożków i oblewając zupą z jarzynami i posypując natką pietruszki. Zupa ma bardzo ciekawy smak włoskich ziół ( z Fixu).

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywa po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej