Zupa mleczna po wrocławsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

137

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1.5 litra

50 gramów

1 szczypta

2 sztuki

100 gramów

80 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.

Krok 2

Mak opłucz, zalej wodą i pozostaw w chłodnym miejscu na 24 godziny. Następnie odcedź i zmiel 3 razy.

Krok 3

Mleko zagotuj z przyprawami oraz makiem.

Krok 4

Żółtka utrzyj z cukrem. Powoli wlewaj do nich mleko. Mieszaj trzepaczką i połącz z migdałami, dopraw do smaku.

Krok 5

Rozlej i posyp twarożkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mleczna po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mleczna po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mleczna po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mleczna po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mleczna po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mleczna po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mleczna po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej