Zupa krem serowo-cukiniowa

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy potrzebne składniki: ścieramy żółty ser, oraz młodą cukinię razem ze skórką.

Krok 2

Zagotowujemy pół litra wody, dodajemy bulion na włoszczyźnie Knorr, wsypujemy utarty ser żółty i za pomocą trzepaczki kuchennej doprowadzamy do rozpuszczenia się sera (trzeba uważać by ser nie przykleił się do dna garnka).

Krok 3

Następnie dodajemy startą cukinię, zostawiając troszkę do dekoracji, doprawiamy szczyptą chili i gałką muszkatołową, chwilkę gotujemy.

Krok 4

Ściągamy garnek, ustawiamy na desce i za pomocą blendera wszystko dokładnie miksujemy, stawiamy na gazie i jeszcze raz zagotowujemy.

Krok 5

Przelewamy do 2 miseczek, obsypujemy pieprzem kolorowym i dekorujemy świeżą cukinią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej