Zupa krem serowo-cukiniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem serowo-cukiniowa

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

7

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy potrzebne składniki: ścieramy żółty ser, oraz młodą cukinię razem ze skórką.

Krok 2

Zagotowujemy pół litra wody, dodajemy bulion na włoszczyźnie Knorr, wsypujemy utarty ser żółty i za pomocą trzepaczki kuchennej doprowadzamy do rozpuszczenia się sera (trzeba uważać by ser nie przykleił się do dna garnka).

Krok 3

Następnie dodajemy startą cukinię, zostawiając troszkę do dekoracji, doprawiamy szczyptą chili i gałką muszkatołową, chwilkę gotujemy.

Krok 4

Ściągamy garnek, ustawiamy na desce i za pomocą blendera wszystko dokładnie miksujemy, stawiamy na gazie i jeszcze raz zagotowujemy.

Krok 5

Przelewamy do 2 miseczek, obsypujemy pieprzem kolorowym i dekorujemy świeżą cukinią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej