
Składniki
1 sztuka
20 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy potrzebne składniki: ścieramy żółty ser, oraz młodą cukinię razem ze skórką.
Krok 2
Zagotowujemy pół litra wody, dodajemy bulion na włoszczyźnie Knorr, wsypujemy utarty ser żółty i za pomocą trzepaczki kuchennej doprowadzamy do rozpuszczenia się sera (trzeba uważać by ser nie przykleił się do dna garnka).
Krok 3
Następnie dodajemy startą cukinię, zostawiając troszkę do dekoracji, doprawiamy szczyptą chili i gałką muszkatołową, chwilkę gotujemy.
Krok 4
Ściągamy garnek, ustawiamy na desce i za pomocą blendera wszystko dokładnie miksujemy, stawiamy na gazie i jeszcze raz zagotowujemy.
Krok 5
Przelewamy do 2 miseczek, obsypujemy pieprzem kolorowym i dekorujemy świeżą cukinią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej