
Składniki
1 sztuka
20 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy potrzebne składniki: ścieramy żółty ser, oraz młodą cukinię razem ze skórką.
Krok 2
Zagotowujemy pół litra wody, dodajemy bulion na włoszczyźnie Knorr, wsypujemy utarty ser żółty i za pomocą trzepaczki kuchennej doprowadzamy do rozpuszczenia się sera (trzeba uważać by ser nie przykleił się do dna garnka).
Krok 3
Następnie dodajemy startą cukinię, zostawiając troszkę do dekoracji, doprawiamy szczyptą chili i gałką muszkatołową, chwilkę gotujemy.
Krok 4
Ściągamy garnek, ustawiamy na desce i za pomocą blendera wszystko dokładnie miksujemy, stawiamy na gazie i jeszcze raz zagotowujemy.
Krok 5
Przelewamy do 2 miseczek, obsypujemy pieprzem kolorowym i dekorujemy świeżą cukinią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej