Zupa krem serowo-cukiniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem serowo-cukiniowa

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

7

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy potrzebne składniki: ścieramy żółty ser, oraz młodą cukinię razem ze skórką.

Krok 2

Zagotowujemy pół litra wody, dodajemy bulion na włoszczyźnie Knorr, wsypujemy utarty ser żółty i za pomocą trzepaczki kuchennej doprowadzamy do rozpuszczenia się sera (trzeba uważać by ser nie przykleił się do dna garnka).

Krok 3

Następnie dodajemy startą cukinię, zostawiając troszkę do dekoracji, doprawiamy szczyptą chili i gałką muszkatołową, chwilkę gotujemy.

Krok 4

Ściągamy garnek, ustawiamy na desce i za pomocą blendera wszystko dokładnie miksujemy, stawiamy na gazie i jeszcze raz zagotowujemy.

Krok 5

Przelewamy do 2 miseczek, obsypujemy pieprzem kolorowym i dekorujemy świeżą cukinią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem serowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warianka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej