
Składniki
1 sztuka
0.25 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
15 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby opłucz pod bieżącą wodą, przełóż do garnuszka i zalej taką ilością wody, aby tylko je przykryła. Zostaw na całą noc.
Krok 2
Marchewkę i pietruszkę pokrój na plasterki, a paprykę na małe kawałki. W garnku zagotuj 2 l wody i dorzuć pokrojone warzywa. Gotuj 10 minut.
Krok 3
Wodę z moczenia grzybów zachowaj. Grzyby pokrój na mniejsze kawałki. Posiekaj cebulę i pora. Na patelnię nalej oliwę, włóż masło i grzyby. Smaż na średnim ogniu, aż grzyby lekko się zezłocą. Zmniejsz ogień, dodaj cebulę i pora i gotuj aż warzywa się zeszklą.
Krok 4
Do wody z warzywami dodaj wodę z moczenia grzybów, grzyby i warzywa z patelni oraz kostkę drobiową i soczewicę. Wymieszaj, gotuj jeszcze 15 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej