Warzywa z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa z patelni

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł i kalafior podziel na niewielkie różyczki. Marchewkę obierz i pokrój na plasterki.

Krok 2

Kostkę Knorr wymieszaj z połową litra wrzątku. Warzywa włóż do garnka i zalej przygotowanym bulionem. Gotuj przez 5 minut. Odcedź, zachowując 50 ml bulionu.

Krok 3

Na patelnię wlej oliwę, zachowany bulion, dodaj warzywa i oregano. Smaż na średnim ogniu przez 10 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec smażenia dodaj masło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej