Warzywa z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa z patelni

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł i kalafior podziel na niewielkie różyczki. Marchewkę obierz i pokrój na plasterki.

Krok 2

Kostkę Knorr wymieszaj z połową litra wrzątku. Warzywa włóż do garnka i zalej przygotowanym bulionem. Gotuj przez 5 minut. Odcedź, zachowując 50 ml bulionu.

Krok 3

Na patelnię wlej oliwę, zachowany bulion, dodaj warzywa i oregano. Smaż na średnim ogniu przez 10 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec smażenia dodaj masło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej