
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł i kalafior podziel na niewielkie różyczki. Marchewkę obierz i pokrój na plasterki.
Krok 2
Kostkę Knorr wymieszaj z połową litra wrzątku. Warzywa włóż do garnka i zalej przygotowanym bulionem. Gotuj przez 5 minut. Odcedź, zachowując 50 ml bulionu.
Krok 3
Na patelnię wlej oliwę, zachowany bulion, dodaj warzywa i oregano. Smaż na średnim ogniu przez 10 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec smażenia dodaj masło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej