
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł i kalafior podziel na niewielkie różyczki. Marchewkę obierz i pokrój na plasterki.
Krok 2
Kostkę Knorr wymieszaj z połową litra wrzątku. Warzywa włóż do garnka i zalej przygotowanym bulionem. Gotuj przez 5 minut. Odcedź, zachowując 50 ml bulionu.
Krok 3
Na patelnię wlej oliwę, zachowany bulion, dodaj warzywa i oregano. Smaż na średnim ogniu przez 10 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec smażenia dodaj masło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej