
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł i kalafior podziel na niewielkie różyczki. Marchewkę obierz i pokrój na plasterki.
Krok 2
Kostkę Knorr wymieszaj z połową litra wrzątku. Warzywa włóż do garnka i zalej przygotowanym bulionem. Gotuj przez 5 minut. Odcedź, zachowując 50 ml bulionu.
Krok 3
Na patelnię wlej oliwę, zachowany bulion, dodaj warzywa i oregano. Smaż na średnim ogniu przez 10 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec smażenia dodaj masło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej