Karp smażony na maśle klarowanym

Autor: Wiesia S.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

700 mililitrów

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia płuczemy i dzielimy na porcje. Cebulę kroimy w plastry, mieszamy z karpiem i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na co najmniej 24 godziny do lodówki.

Karp smażony na maśle klarowanym - Krok 1

Krok 2

Karpia wyjmujemy z mleka osuszamy ręcznikiem papierowym.

Karp smażony na maśle klarowanym - Krok 2

Krok 3

Osuszonego karpia oprószamy solą oraz przyprawą do ryb Knorr. Karpia obtaczamy w mące.

Karp smażony na maśle klarowanym - Krok 3

Krok 4

Smażymy na maśle klarowanym na złoty kolor.

Karp smażony na maśle klarowanym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej