Karp smażony na maśle klarowanym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp smażony na maśle klarowanym

Autor: Wiesia S.

ratingratingratingratingrating

5

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

700 mililitrów

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia płuczemy i dzielimy na porcje. Cebulę kroimy w plastry, mieszamy z karpiem i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na co najmniej 24 godziny do lodówki.

Karp smażony na maśle klarowanym - Krok 1

Krok 2

Karpia wyjmujemy z mleka osuszamy ręcznikiem papierowym.

Karp smażony na maśle klarowanym - Krok 2

Krok 3

Osuszonego karpia oprószamy solą oraz przyprawą do ryb Knorr. Karpia obtaczamy w mące.

Karp smażony na maśle klarowanym - Krok 3

Krok 4

Smażymy na maśle klarowanym na złoty kolor.

Karp smażony na maśle klarowanym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej