Karp smażony na maśle klarowanym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp smażony na maśle klarowanym

Autor: Wiesia S.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

700 mililitrów

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia płuczemy i dzielimy na porcje. Cebulę kroimy w plastry, mieszamy z karpiem i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na co najmniej 24 godziny do lodówki.

Karp smażony na maśle klarowanym - Krok 1

Krok 2

Karpia wyjmujemy z mleka osuszamy ręcznikiem papierowym.

Karp smażony na maśle klarowanym - Krok 2

Krok 3

Osuszonego karpia oprószamy solą oraz przyprawą do ryb Knorr. Karpia obtaczamy w mące.

Karp smażony na maśle klarowanym - Krok 3

Krok 4

Smażymy na maśle klarowanym na złoty kolor.

Karp smażony na maśle klarowanym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp smażony na maśle klarowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej