
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia pokrój w plastry. Każdy z nich skrop oliwą i oprósz Przyprawą do ryb Knorr.

Krok 2
Zamarynowane kawałki ryby smaż na pergaminie, na patelni grillowej po 4-5 minut z każdej strony. Podawaj ze świeżą sałatą i kawałkiem cytryny.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łosoś z grilla
Dość smażenia ryby w panierce na dużej ilości oleju! Łosoś z grilla, upieczony przy pomocy sprytnych pergaminowych torebek, to przepis, który warto znać. Jak to zrobić? Oczyszczone kawałki ryby wymocz w marynacie z lekką czosnkową nutą z oliwą i przyprawą Knorr. Do usmażenia ryby wykorzystaj pergaminowe torebki. Dzięki nim ryba będzie soczysta i delikatna, a nie tłusta. Gotowego łososia podaj z ulubionymi dodatkami. Skomponuj do niego prostą sałatkę na bazie chrupiących warzyw i udekoruj ćwiartką cytryny – sok z niej wyciśnięty podkręci smak ryby. Na koniec posyp całość natką pietruszki, koperkiem lub innymi świeżymi ziołami. Jeśli wolisz bardziej sycącą wersję dania, podaj je z ryżem. Jeżeli jesteś miłośnikiem mięsa to marynatę z powodzeniem możesz wykorzystać również do kurczaka lub indyka. Smacznego!

































