Łosoś z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl

Łosoś z grilla

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

548 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia pokrój w plastry. Każdy z nich skrop oliwą i oprósz Przyprawą do ryb Knorr.

Łosoś z grilla  - Krok 1

Krok 2

Zamarynowane kawałki ryby smaż na pergaminie, na patelni grillowej po 4-5 minut z każdej strony. Podawaj ze świeżą sałatą i kawałkiem cytryny.

Łosoś z grilla  - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś z grilla Łosoś z grilla

Dość smażenia ryby w panierce na dużej ilości oleju! Łosoś z grilla, upieczony przy pomocy sprytnych pergaminowych torebek, to przepis, który warto znać. Jak to zrobić? Oczyszczone kawałki ryby wymocz w marynacie z lekką czosnkową nutą z oliwą i przyprawą Knorr. Do usmażenia ryby wykorzystaj pergaminowe torebki. Dzięki nim ryba będzie soczysta i delikatna, a nie tłusta. Gotowego łososia podaj z ulubionymi dodatkami. Skomponuj do niego prostą sałatkę na bazie chrupiących warzyw i udekoruj ćwiartką cytryny – sok z niej wyciśnięty podkręci smak ryby. Na koniec posyp całość natką pietruszki, koperkiem lub innymi świeżymi ziołami. Jeśli wolisz bardziej sycącą wersję dania, podaj je z ryżem. Jeżeli jesteś miłośnikiem mięsa to marynatę z powodzeniem możesz wykorzystać również do kurczaka lub indyka. Smacznego!