Łosoś z grilla

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

541 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia pokrój w plastry. Każdy z nich skrop oliwą i oprósz Przyprawą do ryb Knorr.

Łosoś z grilla  - Krok 1

Krok 2

Zamarynowane kawałki ryby smaż na pergaminie, na patelni grillowej po 4-5 minut z każdej strony. Podawaj ze świeżą sałatą i kawałkiem cytryny.

Łosoś z grilla  - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś z grilla Łosoś z grilla

Dość smażenia ryby w panierce na dużej ilości oleju! Łosoś z grilla, upieczony przy pomocy sprytnych pergaminowych torebek, to przepis, który warto znać. Jak to zrobić? Oczyszczone kawałki ryby wymocz w marynacie z lekką czosnkową nutą z oliwą i przyprawą Knorr. Do usmażenia ryby wykorzystaj pergaminowe torebki. Dzięki nim ryba będzie soczysta i delikatna, a nie tłusta. Gotowego łososia podaj z ulubionymi dodatkami. Skomponuj do niego prostą sałatkę na bazie chrupiących warzyw i udekoruj ćwiartką cytryny – sok z niej wyciśnięty podkręci smak ryby. Na koniec posyp całość natką pietruszki, koperkiem lub innymi świeżymi ziołami. Jeśli wolisz bardziej sycącą wersję dania, podaj je z ryżem. Jeżeli jesteś miłośnikiem mięsa to marynatę z powodzeniem możesz wykorzystać również do kurczaka lub indyka. Smacznego!