Łosoś z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z grilla

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

607 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia pokrój w plastry. Każdy z nich skrop oliwą i oprósz Przyprawą do ryb Knorr.

Łosoś z grilla  - Krok 1

Krok 2

Zamarynowane kawałki ryby smaż na pergaminie, na patelni grillowej po 4-5 minut z każdej strony. Podawaj ze świeżą sałatą i kawałkiem cytryny.

Łosoś z grilla  - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś z grilla Łosoś z grilla

Dość smażenia ryby w panierce na dużej ilości oleju! Łosoś z grilla, upieczony przy pomocy sprytnych pergaminowych torebek, to przepis, który warto znać. Jak to zrobić? Oczyszczone kawałki ryby wymocz w marynacie z lekką czosnkową nutą z oliwą i przyprawą Knorr. Do usmażenia ryby wykorzystaj pergaminowe torebki. Dzięki nim ryba będzie soczysta i delikatna, a nie tłusta. Gotowego łososia podaj z ulubionymi dodatkami. Skomponuj do niego prostą sałatkę na bazie chrupiących warzyw i udekoruj ćwiartką cytryny – sok z niej wyciśnięty podkręci smak ryby. Na koniec posyp całość natką pietruszki, koperkiem lub innymi świeżymi ziołami. Jeśli wolisz bardziej sycącą wersję dania, podaj je z ryżem. Jeżeli jesteś miłośnikiem mięsa to marynatę z powodzeniem możesz wykorzystać również do kurczaka lub indyka. Smacznego!