Łosoś pieczony z koprem włoskim i pomidorami
łatwe
142 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
8 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
80 mililitrów
3 sztuki
200 mililitrów
200 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z łososia oprósz Delikatem warzywnym z obu stron, odstaw na bok w chłodne miejsce.

Krok 2
W żaroodpornym naczyniu ułóż pokrojony w plastry koper włoski i przekrojone na pół pomidorki, na nich ułóż łososia.

Krok 3
Całość podlej podgrzanym wcześniej wermutem zmieszanym ze śmietaną i Bulionem na włoszczyźnie Knorr. Dodaj kapary i posiekane anchois.

Krok 4
Tak przygotowaną potrawę wstaw do nagrzanego do 190 °C piekarnika na 30-40 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łosoś pieczony z koprem włoskim i pomidorami
Łosoś to ostatnio jedna z najpopularniejszych ryb. Nic dziwnego, da się go przyrządzić szybko i na wiele sposobów. Może być samodzielnym daniem i dodatkiem do potraw np. sałatek. W naszym prostym przepisie proponujemy upieczenie łososia z kaparami, pomidorami, anchois, papryczkami chili i koprem włoskim. Koper włoski, zwany również fenkułem, jest warzywem, o którym mogłaś nie słyszeć, warto jednak mieć go w swojej kuchni – jest smaczne i ma wiele zastosowań. Co ciekawe, wszystkie części fenkułu – łodyga, korzeń i liście – są jadalne. W kuchni śródziemnomorskiej jest często stosowany także jako przyprawa (którą uzyskuje się z jego nasion) np. do sosów jak i do podkreślania smaku ryb i mięs, a nawet ciast i słodyczy. W naszym przepisie połączenie łososia z koprem włoskim i warzywami daje niezwykle smaczny efekt. Taki obiad z pewności zachwyci domowników. Smacznego!