Jaja z łososiem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaja z łososiem i oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 plastry

null szczypt

2 łyżki

null szczypt

null szczypt

0.5 sztuki

12 sztuk

1 pęczek

1 pęczek

null szczypt

12 sztuk

12 sztuk

4 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo obierz i przekrój wzdłuż na połowy.

Krok 2

Listki cykorii umyj i osusz. 12 z nich cienko posmaruj majonezem. Na każdym posmarowanym listku połóż połówkę jaja.

Krok 3

W żółtka wciśnij po oliwce.

Krok 4

Paprykę pokrój w drobną kostkę.

Krok 5

Jajka z oliwkami posyp papryką i szczypiorkiem. Udekoruj pozostałymi listkami cykorii.

Krok 6

Plastry łososia przekrój na połowy, po czym owiń nimi pozostałe połówki jaj w taki sposób, aby częściowo było je widać.

Krok 7

Majonez wymieszaj ze śmietaną. Przypraw ziołami, solą i pieprzem.

Krok 8

Na łososiu połóż po łyżce sosu i po małej gałązce kopru. Udekoruj kawałkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej