Jaja z łososiem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaja z łososiem i oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 plastry

null szczypt

2 łyżki

null szczypt

null szczypt

0.5 sztuki

12 sztuk

1 pęczek

1 pęczek

null szczypt

12 sztuk

12 sztuk

4 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo obierz i przekrój wzdłuż na połowy.

Krok 2

Listki cykorii umyj i osusz. 12 z nich cienko posmaruj majonezem. Na każdym posmarowanym listku połóż połówkę jaja.

Krok 3

W żółtka wciśnij po oliwce.

Krok 4

Paprykę pokrój w drobną kostkę.

Krok 5

Jajka z oliwkami posyp papryką i szczypiorkiem. Udekoruj pozostałymi listkami cykorii.

Krok 6

Plastry łososia przekrój na połowy, po czym owiń nimi pozostałe połówki jaj w taki sposób, aby częściowo było je widać.

Krok 7

Majonez wymieszaj ze śmietaną. Przypraw ziołami, solą i pieprzem.

Krok 8

Na łososiu połóż po łyżce sosu i po małej gałązce kopru. Udekoruj kawałkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej