Wrapy z chrupiącym kurczakiem
NOWY PRZEPIS
łatwe
182 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
80 mililitrów
70 gramów
50 mililitrów
3 sztuki
300 gramów
200 gramów
0.5 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz warzywa. Pomidora pokrój w cząstki, a sałatę porwij, oddzielając jej liście. Wbij jajko do miseczki, dodaj mleko i dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Piersi z kurczaka umyj pod bieżącą wodą, osusz i pokrój w cienkie paski. Mięso zanurz w mleku z jajkiem następnie obtocz kawałek po kawałku w panierce chrupiący kurczak z papryką Knorr Fix.

Krok 3
Przygotuj nuggetsy. Na patelni rozgrzej olej i smaż kurczaka do momentu, aż kurczak ładnie się zarumieni – panierka powinna mieć równomierny, złoty kolor.

Krok 4
Tortille delikatnie podgrzej na suchej patelni. Umytą wcześniej sałatę wymieszaj z oliwą i skrop cytryną.

Krok 5
Połóż tortillę na desce lub blacie. Następnie wyłóż na placek liście sałaty, pomidory i chrupiące nuggetsy. Gotowe


Dobra rada:
Mięso na wrapy z chrupiącym kurczakiem można również przygotować w piekarniku. W tym celu dla uzyskania lepszego efektu, lekko posmaruj kawałki kurczaka olejem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z papryką
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wrapy z chrupiącym kurczakiem
Nuggetsy kojarzą Wam się z daniami typu fast food? Jeżeli tak, to czas zmienić te przekonania! Pomoże Ci w tym nasza receptura na wrapy z chrupiącym kurczakiem, dzięki której przygotujesz pyszne paluszki z kurczaka w towarzystwie warzyw i tortilli. Wystarczy kilka podstawowych składników i nuggetsy znajdą się na talerzach. Na dodatek będziesz mieć pewność, co do ich jakości i składu. Poznaj nasz przepis na wrapy z chrupiącym kurczakiem, a z pewnością miło się zaskoczysz!
Dla kogo?
Do przygotowania wrapów z kurczakiem wcale nie potrzeba specjalnych umiejętności. Jeżeli dopiero zaczynasz swoją przygodę z gotowaniem, to idealna opcja dla Ciebie. Szybko i prosto, a efekty będą znakomite!
Na jaką okazję?
Wrapy z chrupiącym kurczakiem to szybka przekąska, która sprawdzi się o każdej porze dnia. Lunch, obiad, podwieczorek, kolacja – nuggetsy w towarzystwie tortilli zawsze dobrze smakują!
Czy wiesz, że?
Nuggetsy najczęściej występują z aromatycznymi sosami! Nie zapominaj o dipach, które dobrze podkreślają ich smak! Polecamy sos barbecue, który jest znakomitym towarzyszem różnego rodzaju mięs. Świetnie sprawdzi się również klasyczny ketchup oraz dip czosnkowy. Pycha!
Dla urozmaicenia:
Wrapy z chrupiącym kurczakiem bardzo dobrze smakują serwowane z frytkami i surówkami. Wiesz, kto najbardziej polubi taką wersję? Oczywiście, że nasi najmłodsi krytycy kulinarni!