Wrapy z chrupiącym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrapy z chrupiącym kurczakiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

80 mililitrów

70 gramów

50 mililitrów

3 sztuki

300 gramów

200 gramów

0.5 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz warzywa. Pomidora pokrój w cząstki, a sałatę porwij, oddzielając jej liście. Wbij jajko do miseczki, dodaj mleko i dokładnie wymieszaj.

Wrapy z chrupiącym kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Piersi z kurczaka umyj pod bieżącą wodą, osusz i pokrój w cienkie paski. Mięso zanurz w mleku z jajkiem następnie obtocz kawałek po kawałku w panierce chrupiący kurczak z papryką Knorr Fix.

Wrapy z chrupiącym kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Przygotuj nuggetsy. Na patelni rozgrzej olej i smaż kurczaka do momentu, aż kurczak ładnie się zarumieni – panierka powinna mieć równomierny, złoty kolor.

Wrapy z chrupiącym kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Tortille delikatnie podgrzej na suchej patelni. Umytą wcześniej sałatę wymieszaj z oliwą i skrop cytryną.

Wrapy z chrupiącym kurczakiem - Krok 4

Krok 5

Połóż tortillę na desce lub blacie. Następnie wyłóż na placek liście sałaty, pomidory i chrupiące nuggetsy. Gotowe

Wrapy z chrupiącym kurczakiem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Mięso na wrapy z chrupiącym kurczakiem można również przygotować w piekarniku. W tym celu dla uzyskania lepszego efektu, lekko posmaruj kawałki kurczaka olejem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapy z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapy z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapy z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapy z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapy z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapy z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapy z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrapy z chrupiącym kurczakiemWrapy z chrupiącym kurczakiem

Nuggetsy kojarzą Wam się z daniami typu fast food? Jeżeli tak, to czas zmienić te przekonania! Pomoże Ci w tym nasza receptura na wrapy z chrupiącym kurczakiem, dzięki której przygotujesz pyszne paluszki z kurczaka w towarzystwie warzyw i tortilli. Wystarczy kilka podstawowych składników i nuggetsy znajdą się na talerzach. Na dodatek będziesz mieć pewność, co do ich jakości i składu. Poznaj nasz przepis na wrapy z chrupiącym kurczakiem, a z pewnością miło się zaskoczysz!

Dla kogo?

Do przygotowania wrapów z kurczakiem wcale nie potrzeba specjalnych umiejętności. Jeżeli dopiero zaczynasz swoją przygodę z gotowaniem, to idealna opcja dla Ciebie. Szybko i prosto, a efekty będą znakomite!

Na jaką okazję?

Wrapy z chrupiącym kurczakiem to szybka przekąska, która sprawdzi się o każdej porze dnia. Lunch, obiad, podwieczorek, kolacja – nuggetsy w towarzystwie tortilli zawsze dobrze smakują!

Czy wiesz, że?

Nuggetsy najczęściej występują z aromatycznymi sosami! Nie zapominaj o dipach, które dobrze podkreślają ich smak! Polecamy sos barbecue, który jest znakomitym towarzyszem różnego rodzaju mięs. Świetnie sprawdzi się również klasyczny ketchup oraz dip czosnkowy. Pycha!

Dla urozmaicenia:

Wrapy z chrupiącym kurczakiem bardzo dobrze smakują serwowane z frytkami i surówkami. Wiesz, kto najbardziej polubi taką wersję? Oczywiście, że nasi najmłodsi krytycy kulinarni!