
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
null
100 mililitrów
1 łyżka
1 łyżeczka
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
0.5 kilograma
0.2 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 5
Ocet, olej, musztardę połącz z sosem z gotowania ryby. Polej nim sałątkę, wymieszaj i od razu podawaj. Sałatkę możesz ozdobić kleksami majonezu.
Krok 1
Filety opłucz, wysusz i pokrój w kostke.
Krok 2
Połącz sos Worcester, białe wino, musztardę, Delikaty Knorr i posiekaną cebulę. Rybę polej marynatą, schładzaj w lodówce przez 1 godzinę.
Krok 3
Następnie przełóż do garnka i gotuj 10 minut (w razie potrzeby dolej trochę wody).
Krok 4
Dodaj odsączone, marynowane warzywa oraz pomidory. Jeśli warzywa tego wymagają, pokrój je.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej