
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
null
100 mililitrów
1 łyżka
1 łyżeczka
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
0.5 kilograma
0.2 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 5
Ocet, olej, musztardę połącz z sosem z gotowania ryby. Polej nim sałątkę, wymieszaj i od razu podawaj. Sałatkę możesz ozdobić kleksami majonezu.
Krok 1
Filety opłucz, wysusz i pokrój w kostke.
Krok 2
Połącz sos Worcester, białe wino, musztardę, Delikaty Knorr i posiekaną cebulę. Rybę polej marynatą, schładzaj w lodówce przez 1 godzinę.
Krok 3
Następnie przełóż do garnka i gotuj 10 minut (w razie potrzeby dolej trochę wody).
Krok 4
Dodaj odsączone, marynowane warzywa oraz pomidory. Jeśli warzywa tego wymagają, pokrój je.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej