Sałatka z dorsza przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z dorsza

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

0.2 kilograma

100 mililitrów

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

null

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 5

Ocet, olej, musztardę połącz z sosem z gotowania ryby. Polej nim sałątkę, wymieszaj i od razu podawaj. Sałatkę możesz ozdobić kleksami majonezu.

Krok 1

Filety opłucz, wysusz i pokrój w kostke.

Krok 2

Połącz sos Worcester, białe wino, musztardę, Delikaty Knorr i posiekaną cebulę. Rybę polej marynatą, schładzaj w lodówce przez 1 godzinę.

Krok 3

Następnie przełóż do garnka i gotuj 10 minut (w razie potrzeby dolej trochę wody).

Krok 4

Dodaj odsączone, marynowane warzywa oraz pomidory. Jeśli warzywa tego wymagają, pokrój je.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej