Włoska sałatka z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska sałatka z mozzarellą

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

29

291 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

473 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

738 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

250 gramów

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, porwij na mniejsze listki i przełóż do miski.

Włoska sałatka z mozzarellą  - Krok 1

Krok 2

Pomidorki cherry przekrój na pół, ser pokrój na mniejsze kawałki.

Włoska sałatka z mozzarellą  - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny.

Włoska sałatka z mozzarellą  - Krok 3

Krok 4

Połącz wszystkie składniki. Sałatkę podawaj z pieczywem, posypaną kiełkami. Dodatkowo możesz dodać starty parmezan.

Włoska sałatka z mozzarellą  - Krok 4
Szef kuchni Knorr Piotr  Murawski

Dobra rada:

Kiełki lucerny możesz dodać nie tylko do kanapek, sałatek i dań wytrawnych, ale i… deserów! Wzbogacą również smak smoothies i koktajli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska sałatka z mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska sałatka z mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska sałatka z mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska sałatka z mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska sałatka z mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska sałatka z mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska sałatka z mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska sałatka z mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoska sałatka z mozzarellą Włoska sałatka z mozzarellą

Pomidory i mozzarella to zgrany kulinarny duet. Jednak nawet idealne połączenia, warto czasem modyfikować. W tej sałatce najlepiej sprawdzą się pomidorki koktajlowe, charakteryzujące się drobnymi i słodkimi owocami. Dostępne są one zarówno w klasycznej, czerwonej wersji, jak i żółtej, pomarańczowej oraz purpurowo-brązowej. Sałatka włoska równie dobrze będzie jednak smakować z pomidorem zwyczajnym lub z malinowym. Kruchości potrawie nadadzą kiełki – zdecydować możesz się na kiełki lucerny, brokułu, rzodkiewki lub fasoli mung. Całość nie obejdzie się bez sosu na bazie oleju i sosu włoskiego do sałatek Knorr. Włoska sałatka z mozzarellą i kiełkami to świetny pomysł na lunch do pracy. Sprawdzi się również jako przekąska na spotkaniu z przyjaciółmi. Jej przygotowanie jest na tyle proste, że zajmie ci ono zaledwie kilka minut.