
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
250 gramów
2 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, porwij na mniejsze listki i przełóż do miski.

Krok 2
Pomidorki cherry przekrój na pół, ser pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny.

Krok 4
Połącz wszystkie składniki. Sałatkę podawaj z pieczywem, posypaną kiełkami. Dodatkowo możesz dodać starty parmezan.


Dobra rada:
Kiełki lucerny możesz dodać nie tylko do kanapek, sałatek i dań wytrawnych, ale i… deserów! Wzbogacą również smak smoothies i koktajli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoska sałatka z mozzarellą
Pomidory i mozzarella to zgrany kulinarny duet. Jednak nawet idealne połączenia, warto czasem modyfikować. W tej sałatce najlepiej sprawdzą się pomidorki koktajlowe, charakteryzujące się drobnymi i słodkimi owocami. Dostępne są one zarówno w klasycznej, czerwonej wersji, jak i żółtej, pomarańczowej oraz purpurowo-brązowej. Sałatka włoska równie dobrze będzie jednak smakować z pomidorem zwyczajnym lub z malinowym. Kruchości potrawie nadadzą kiełki – zdecydować możesz się na kiełki lucerny, brokułu, rzodkiewki lub fasoli mung. Całość nie obejdzie się bez sosu na bazie oleju i sosu włoskiego do sałatek Knorr. Włoska sałatka z mozzarellą i kiełkami to świetny pomysł na lunch do pracy. Sprawdzi się również jako przekąska na spotkaniu z przyjaciółmi. Jej przygotowanie jest na tyle proste, że zajmie ci ono zaledwie kilka minut.