
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
300 gramów
4 sztuki
10 sztuk
2 szczypty
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z pomidorów usuń okolice szypułek (twarde jasne miejsca). Pokrój w cienkie plastry.

Krok 2
Ser pokrój w cienkie plasterki, następnie ułóż na przemian z pomidorami na 4 talerzach wyłożonych liśćmi zielonej sałaty.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr połącz z 3 łyżkami wody i oliwą.

Krok 4
Sałatkę posyp porwanymi listkami bazylii i skrop przygotowanym sosem. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoska sałatka z pomidorów
Klasyka wśród przystawek. Włoska sałatka z pomidorów to prawdziwy przysmak dla wielbicieli kuchni śródziemnomorskiej, ale nie tylko. Dojrzewające w słońcu pomidory w towarzystwie miękkich plastrów mozzarelli w aromatycznym ziołowy sosie – tak niewiele potrzeba, by rozkoszować się smakami południa we własnym domu. Szukasz pomysłu na szybką kolację, grillujesz ze znajomymi, a może chcesz zaserwować swoim gościom przystawkę, która będzie kulinarnym przedsmakiem dania głównego? We wszystkich tych przypadkach włoska sałatka sprawdzi się znakomicie. Możesz do niej dodać świeże listki bazylii – ich aromat idealnie dopełnia kompozycję sera i pomidorów. Na talerzu układaj naprzemiennie plastry pomidorów i mozzarelli. Całość udekoruj zieloną sałatą i kiełkami a następnie polej sosem sałatkowym na bazie oliwy. Wygląda i smakuje wyśmienicie.


































