
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
300 gramów
4 sztuki
10 sztuk
2 szczypty
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z pomidorów usuń okolice szypułek (twarde jasne miejsca). Pokrój w cienkie plastry.

Krok 2
Ser pokrój w cienkie plasterki, następnie ułóż na przemian z pomidorami na 4 talerzach wyłożonych liśćmi zielonej sałaty.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr połącz z 3 łyżkami wody i oliwą.

Krok 4
Sałatkę posyp porwanymi listkami bazylii i skrop przygotowanym sosem. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoska sałatka z pomidorów
Klasyka wśród przystawek. Włoska sałatka z pomidorów to prawdziwy przysmak dla wielbicieli kuchni śródziemnomorskiej, ale nie tylko. Dojrzewające w słońcu pomidory w towarzystwie miękkich plastrów mozzarelli w aromatycznym ziołowy sosie – tak niewiele potrzeba, by rozkoszować się smakami południa we własnym domu. Szukasz pomysłu na szybką kolację, grillujesz ze znajomymi, a może chcesz zaserwować swoim gościom przystawkę, która będzie kulinarnym przedsmakiem dania głównego? We wszystkich tych przypadkach włoska sałatka sprawdzi się znakomicie. Możesz do niej dodać świeże listki bazylii – ich aromat idealnie dopełnia kompozycję sera i pomidorów. Na talerzu układaj naprzemiennie plastry pomidorów i mozzarelli. Całość udekoruj zieloną sałatą i kiełkami a następnie polej sosem sałatkowym na bazie oliwy. Wygląda i smakuje wyśmienicie.