
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
sałate pekinską umyc i pokroić w paseczki,
Krok 2
orzechy włoskie posiekać na drobno
Krok 3
rodzynki wrzucic w całosci
Krok 4
czosnek obrac i posekac na drobno. jest do tego specjalny przyrzad
Krok 5
wszystko wymieszac z majonezem

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej