sałatka z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka z czosnkiem

Autor: ilonka

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

sałate pekinską umyc i pokroić w paseczki,

Krok 2

orzechy włoskie posiekać na drobno

Krok 3

rodzynki wrzucic w całosci

Krok 4

czosnek obrac i posekac na drobno. jest do tego specjalny przyrzad

Krok 5

wszystko wymieszac z majonezem

ilonka

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej