
Składniki
null
2 sztuki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
0.6 szklanki
2 łyżki
0.5 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kapusty wytnij głąb, liście drobno poszatkuj. Posyp solą i ugnieć. Odstaw na 2 godziny. Następnie osącz z soku i wypłucz pod bieżącą wodą.
Krok 2
Orzechy zrumień na rozgrzanej patelni stale mieszając. Odstaw do wystudzenia.
Krok 3
Pomarańcze obierz ze skórki i wytnij cienkie cząstki miąższu, a z reszty wyciśnij sok.
Krok 4
Rodzynki zalej wrzącą wodą, po 10 minutach osącz.
Krok 5
Kapustę wymieszaj z orzechami, rodzynkami i pomarańczami.
Krok 6
Jogurt połącz z sokiem pomarańczowym, przypraw pieprzem i cukrem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej