
Składniki
null
2 sztuki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
0.6 szklanki
2 łyżki
0.5 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kapusty wytnij głąb, liście drobno poszatkuj. Posyp solą i ugnieć. Odstaw na 2 godziny. Następnie osącz z soku i wypłucz pod bieżącą wodą.
Krok 2
Orzechy zrumień na rozgrzanej patelni stale mieszając. Odstaw do wystudzenia.
Krok 3
Pomarańcze obierz ze skórki i wytnij cienkie cząstki miąższu, a z reszty wyciśnij sok.
Krok 4
Rodzynki zalej wrzącą wodą, po 10 minutach osącz.
Krok 5
Kapustę wymieszaj z orzechami, rodzynkami i pomarańczami.
Krok 6
Jogurt połącz z sokiem pomarańczowym, przypraw pieprzem i cukrem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej